Fudbalske reprezentacije Španije i Švedske remizirale su večeras u Sevilji 0:0 u drugom meču grupe E na Evropskom prvenstvu.

Luis Enrike je izveo snažan sastav, ali je pomalo iznenađenje da nije bilo mesta za Tijaga Alkantaru od prvog minuta, pošto su u veznom redu igrali Rodri, Koke i Pedri.

Španija je krenula ofanzivno i od prvog minuta u potpunosti kontrolisala igru i dominirala. Šanse su se ređale, Koke je imao dve, Dani Olmo je dobro tukao glavom, a Alvaro Morata se opet propisno obrukao pošto je promašio najbolju šansu posle greške odbrane Švedske.

Kazna je umalo usledila u samom finišu prvog poluvremena kada je Švedska prvi put pripretila i to preko Isaka, koji je već savladao golmana Simona, ali je na gol liniji Špance sačuvao Markos Ljorente. Ipak, rezultat do poluvremena je ostao nepromenjen.

U nastavku, Španija nije stvarala dovoljno šansi kao u prvom delu, a u 61. minutu Markus Berg propustio stopostotnu šansu i prazan gol. To je bio signal da Luis Enrike mora nešto da promeni u igri svog tima.

Uveo je Tijaga i Pabla Sarabiju umesto Morate i Rodrija, a ubrzo i Đerara Morena i Ojarzabala umesto Ferana Toresa i Danija Olma i tako najavio poslednju ofanzivu. U poslednjih pet minuta ušao je i Fabijan Ruiz umesto Kokea. Ipak, to nije bilo dovoljno da se rezultat promeni.

U narednom kolu u ovoj grupi sastaju se Španija – Poljska i Švedska – Slovačka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here