Veliki planovi sa folklorom

0

SAVLADALI PRVU KOREOGRAFIJU: Pioniri "Budućnosti"

Ova odluka naišla je na veliko interesovanje kod članova, tako da je za kratko vreme u folklornu sekciju upisano više od 50-oro dece.

Nakon svega pola godine, folklorna sekcija, pod koreografskom palicom Petra Sinkića, savladala je koreografije koje je prvi put pred publikom izvela na nedavnoj proslavi KUD "Karađorđe" u Beču.

Agilna uprava

Ovaj klub je pre nekoliko meseci dobio novu upravu, koju pored Popovića i Vojinovića čine još blagajnik Miroljub Glišić, zamenik blagajnika Violeta Glišić, sekretar Jovan Pejkić i zamenik sekretara Ljubiša Stevanović.

Za detaljnije informacije o radu kluba, folklorne sekcije ili predstojeće "Vlaškog bala" na raspolaganju su telefoni 0664 411 49 79 i 0699 110 85 250.

Da je uprava kluba rešila da se posveti folkloru dokazuje i odluka o nabavci nošnji. Tako su kupljene dve nošnje – vlaška i šumadijska, što je veća investicija u rad folklorne sekcije.

Prema rečima Popovića, cilj je da folklorna sekcija u budućnosti učestvuje i na smotri u Beču.

Inače, prema rečima potpredsednika Duška Vojinovića, sledeći veći nastup folklor će imati u domovini, 1. maja na "Jorgovanfestu" u Miroču.

Folklorna sekcija, u kojoj igraju deca od četiri do 16 godina, ima probe svake srede i nedelje, a u planu je uvođenje dodatnog termina za probe.

Klub "Budućnost", koji postoji više od 10 godina, 6. marta organizuje tradicionalni bal povodom Dana žena. Na feštu u dvorani "Kornerhale" u Švehatu publiku će zabavljati orkestar Srđana Demirovića uz pevače Branku Bukačić i Slobodana Domaćinovića. Takođe, na ovoj manifestacije biraće se lepotica "Vlaškog bala".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here