NPS

Usled pandemije korona virusa srpske planine postaju sve zanimljivije srpskim turistima, a Zlatar i jezero Uvac su ovog leta mnogima zamenili more.

Upravo zbog sve veće zainteresovanosti posetilaca za ovaj deo Srbije, slede velika ulaganja u turističku infrastrukturu ovog kraja.

“Radićemo na unapređenju celokupne turističke ponude opštine Nova Varoš, a akcenat će biti stavljen na oživljavanje tradicionlanih manifestacija, koje mogu imati veliki turistički potencijal, ali i na realizaciju novih projekata koji će na Zlatar privući goste različitih interesovanja”, rekao je za RINU, Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Veliki turistički potencijal ove regije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa je u junu ove godine potpisan ugovor u vrednosti šest miliona dinara, za izgradnju novih pešačkih staza i unapređenje postojećih.

“Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara kao i unaprediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac. Biće odrađena i njihova signalizacij, ali i postavljeni novi bilbordi sa motivima Zlatara”, rekao je Pucarević.

Na ovoj planini se sve više lokalnog stanovništva odlučuje za bavljenje seoskim turizmom, pa je jedan od prioriteta Turističke organizacije ažuriranje baze podataka i bolja promocija privatnih smeštajnih kapaciteta.

“Preko aplikacije e-turist, biće moguće precizno upravljati podacima i kapacitetima, kao i evidentirati broj noćenja i posete tokom cele godine. Svi posetioci koji se odluče za Zlatar mogu da koriste i vaučere Ministarstva turizma”, naglašava Pucarević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here