pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je oko osam sati izbio u kineskoj robnoj kući u centru Kruševca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su preventivno evakuisani građani iz okolnih objekata i da su vatrogasno-spasilačke ekipe pravovremenom reakcijom sprečile širenje požara u kojem nije bilo povređenih.

U intervenciji učestvuje devet vozila sa 33 vatrogasca-spasioca iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca, kao i industrijske vatrogasne jedinice iz „Trajal korporacije“, preduzeća „Kuper tajers“ i „Rubina“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u toku je dogašivanje požara.

Požar je izbio na trećem spratu robne kuće odakle se proširio na krovnu konstrukciju koja je potpuno izgorela, objavio je RTS, navodeći da je objekat obezbeđen, ali da postoji opasnost od urušavanja fasade.

Zgrada u kojoj je izbio požar je iz 1938. godine. To je nekadašnja zgrada Trgovačke omladine, sagrađena iz dva krila. U jednom je stambena zgrada, a u drugom Kulturni centar i dopisništvo RTS-a, Pozorište, banka i više prodajnih objekata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here