Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski imao je svoj debi za ekipu Oklahoma Siti Tandera u predsezonskom meču koji je „Grmljavina“ igrala protiv San Antonio Sparsa, a mladi igrač je na sebe privukao pažnju medija, o čemu je govorio i trener Oklahoma Sitija Mark Degnolt.

Pokuševski je za 23 minuta na terenu imao 14 poena (5/12 iz igre), 8 skokova, 2 asistencije i 4 izgubljene lopte.

Mladi košarkaš imao je problema sa šutem tokom prve tri četvrtine jer je pogodio samo dva od sedam pokušaja iz igre (1/4 trojke), ali je u poslednjoj deonici pronašao ritam i ubacio tri od četiri šuta van linije 7,26 metara.

„Imam veliko poštovanje prema Alekseju. On ima samo 18 godina, to je ključna stvar koju treba da upamtimo u vezi sa njim. On je verovatno jedan od najmlađih igrača u čitavoj NBA, možda čak i najmlađi“, rekao je trener Oklahoma Siti Tandera Mark Degnolt.

„Pokuševski je jedan intrigantan mladi košarkaš koji svakim danom uči nove stvari i raste“, dodao je šef stručnog štaba OKC.

Srpski internacionalac je visok 213 centimetara, ima 18 godina, a odrastao je u Novom Sadu, gde je nastupao za mlađe kategorije Kadeta, NS Starsa i Vojvodine, pre nego što je prešao u Olimpijakos, čiji je član bio do 2020. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here