Posle izabrana tri “pika” na NBA draftu iz glavnog grada Kalifornije stigla je još jedna značajna vest.

Novi savetnik Vlada Divca, generalnog menadžera “kraljeva”, postao je Džo Dumars, legendarni košarkaš i tvorac šampionskog tima Detroit Pistonsa sa početka 21. veka!

Posle velike karijere, koju je proveo samo u Detroitu, Dumars je postao predsednik košarkaških operacija Pistonsa uoči sezone 2000/01 i dve godine kasnije izglasan je za najboljeg operativca lige. U međuvremenu je formirao šampionski tim i 2004. godine je postao prvi afroamerički generalni menadžer čija je ekipa osvojila NBA titulu.

Na tom putu je koristio igrače koje su drugi timovi otpuštali ili sklanjali na stranu. Uz njihovu pomoć je gradio ekipu koja je u sezoni 2005/06 ostvarila fenomenalni učinak od čak 64 pobede i samo 18 poraza uoči plej-fa. Takođe, njegovi Pistonsi su šest uzastopnih godina igrali finale Istočne konferencije, sve do sezone 2008/09, kada ih je “počistio” Lebronov Klivlend.

Naravno, za Dumarsa se vezuje i podatak da nije bio previše uspešan na NBA draftu, pre svega zbog činjenice da je 2003. godine odabrao Darka Miličića kao drugog “pika” i doveo ga kod trenera Lerija Brauna koji nije imao nameru da pruži srpskom centru značajnu šansu.

Dumars tada nije odabrao Karmela Entonija, Krisa Boša ili Dvejna Vejda, kao što 2011. godine nije doveo u Detroit Kembu Vokera, Kleja Tompsona, Kavaija Lenarda ili Nikolu Vučevića, već Brendona Najta, Kajla Singlera i Vernona Maklina.

Član “Kuće slavnih” napustio je Detroit 2014. godine, posle 14 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here