D. Timarac
Prota Srba Miletić

Velikoposni ciklus duhovnih tema započeo je u Mitropoliji australijsko-novozelandskoj predavanjem protojereja Pitera Hirsa u parohiji Svetoga Arhidjakona Stefana u Ruti Hilu u sidnejskom namesništvu. Prvo je osluženo veliko povečerje sa početkom u 18.00 a predavanje je počelo u 19 casova.

Tema predavanja je bila “Tražite od Boga najpre carstvo nebesko, duhovni prioriteti na putu ka carstvu nebeskom”.., Vernici koji dolaze u ovu parohiju, uz mnoge koji su, zainteresovani temom i predavačem, došli iz drugih sidnejskih parohija, sa svojim episkopom i sveštenicima na čelu, proveli su vreme u slušanju i u razgovoru sa predavačem postavljajući pitanja.

Predavač, protojerej Piter Hirs, poreklom iz Dalasa u Teksasu, sin je anglikanskog sveštenika, koji je sa celom porodicom 1992. godine prešao u pravoslavlje. Doktor je teologije univerziteta u Solunu i ima mnoga zaduženja u pravoslavnoj crkvi.

Ovo zanimlnjivo predavanje će, kako nam rekoše, uskoro biti vidljivo na Jutjub kanalu Mitropolije australijsko-novozelandske.

Izvor:
D. Timarac

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here