Velimir Ilić napadnut u Beogradu

0

Stojadinović koji je stajao među građanima kod česme u Knez Mihajlovoj ulici prišao je Iliću, koji je davao izjavu novinarima tokom stranačke akcije, i udario ga pesnicom u glavu, uputivši mu pri tom pogrdne reči.

Posle toga nastala je gužva u kojoj su simpatizeri i aktivisti stranke nasrnuli na napadača. Napadač je pobegao u obližnji haustor, gde je pokušalo da ga stigne Ilićevo obezbeđenje, ali ih je u tome sprečila policija.

U Knez Mihailovu je došlo još dvoje policijskih kola, a policajci su napravili krug oko ulaza kako bi zaštitili čoveka koji je nasrnuo na Ilića od linča simpatizera i Ilićevog obezbeđenja.

 

Velimir Ilić je zadržan u Kliničkom centru Srbije na ispitianju posle današnjeg napada, rekla je potpredsednica stranke Dubravka Filipovski.

 

Nova Srbija od MUP-a zahteva efikasnost i da saopšti ko stoji iza današnjeg napada, jer je "nelogično da pojedinac, pored sto aktivista te stranke, napadne njenog predsednika".

 

Filiposki se izvinila pripadnicima policije ukoliko ih je neko od aktivista odgurnuo braneći Ilića, koji, kako je navela, nema nikakvo stranačko obezbeđenje.

Ilić je, posle incidenta, rekao novinarima da zahteva najoštriju kaznu za napadača "jer se incident dogodio na tri metra od policije i to pred kamerama u po bela dana".

 

On je dodao da ga je taj muškarac udario u isto mesto gde je već bio operisan i da se, iako nema fizičke povrede, "ne oseća baš dobro".

 

"Ne znam ko je on da može tako pred policijom nekoga da napadne i ko ga je poslao. Ako ministar unutrašnnih poslova ovakve stvari ne može da spreči neka podnese ostavku", rekao je Ilić.

Stojadinović je priveden i policijskim kolima odvezen u policijsku stanicu Stari Grad. U MUP-u navode da je "prilikom savladavanja otpora" Stojadinovića lakše povrede zadobio i jedan policajac pozornik.

 

Povodom današnjeg napada na predsednika NS, Velimira Ilića oglasile su se brojne političke partije.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here