Foto: ATA images
Veljko Belivuk

Veljko Belivuk (36), zvani Velja Nevolja, koji je uhapšen 4. februara, oko pet ujutru na Rudniku, jednim postupkom je iznenadio pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji su ga posle toga odveli u stan u elitnom kompleksu u Učiteljskom naselju na Zvezdari da bi prisustvovao pretresu!

Kada je sa lisicama na rukama uveden u porodični stan u kojem je živeo sa suprugom i dvoje dece, Belivuk je specijalcima dao kratke smernice gde se šta nalazi, a onda je seo u fotelju i zaspao kao beba!

– Kada je ušao unutra, podigao je obe ruke u visinu grudi, jer su mu bile vezane lisicama, pa je pokazivao levo-desno gde su štekovi u stanu. Prvo je ruke uperio ka mestu gde je bilo oružje, govoreći: „Tamo je puška, a malo dalje odatle je pištolj“. Posle toga je pokazao gde je novac, navodeći da u sefu ima 60.000 evra. Na kraju je pokazao još jedno mesto, navodeći: „Tamo su dečje pare, ako hoćete, uzmite“. Bio je potpuno smiren. Posle toga je seo u fotelju i za kratko vreme utonuo u san. Spavao je oko pola sata dok je trajao pretres – otkriva naš izvor blizak istrazi i dodaje da se pravdao da je nađeni novac zaradio svojim rukama.

– Kada su ga inspektori pitali odakle mu toliki novac, ponavljao je samo da je sezonski radnik i da se bavi poslovima obezbeđenja – navodi naš sagovornik i ističe da je bio potpuno opušten.

– Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ne bi mogao da funkcioniše da nije bio povezan s visokim policijskim strukturama. Verovatno mu je to ulivalo sigurnost i moguće je da je do poslednjeg trenutka bio siguran da će policajci sa kojima je sarađivao uspeti da prikriju pojedine dokaze. Međutim, ubrzo posle hapšenja članova Veljine grupe, privedena su i dva policajca, koja su pokušala da prikriju dokaze i da za sebe zadrže veću količinu novca koja se nalazila u Veljinom stanu u Humskoj ulici kod stadiona FK Partizan – podseća naš izvor.

Svirepa kriminalna grupa Belivuka se sumnjiči za ubistvo Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijačke grupe „Partizanovci“, suparničke ekipe onoj Veljinoj okupljenoj u „Principima“, kao i likvidacije Zdravka Radojevića, navijača Crvene zvezde, i Milana Ljepoje, koji je srpskoj javnosti bio poznat kao pripadnik „Pink pantera“ koji su izveli spektakularnu pljačku zlatare u Dubaiju. Sumnja se da ekipa Velje Nevolje stoji iza nestanaka još 13 muškaraca kojima se u Beogradu 2020. izgubio svaki trag, ali za to još nema čvrstih dokaza.

Belivuk je u operativnim policijskim podacima označen kao jedan od najopasnijih ljudi beogradskog podzemlja i blizak saradnik ozloglašenog crnogorskog kavačkog klana, kao i vođa njihovog beogradskog ogranka. Njegovo hapšenje se smatra jednom od najvećih policijskih akcija u poslednjih nekoliko godina.

Posle hapšenja Ilije Milačića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije za Beograd, koji je unapređen na mesto zamenika načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i jednog od šefova Odeljenja za posebne akcije (OPA), koje je formirala bivša državna sekretarka u MUP-a Dijana Hrkalović, utvrđuje se da li je zaista odavao informacije tajkunu koji je povezan s klanom Veljka Belivuka. Milačić je 14. februara po podne trebalo da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je odavao službenu tajnu, ali do zaključenja našeg broja nije priveden na saslušanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here