Velja poslao novinarki 101 ružu

0

Velimir Ilić se izvinio novinarki
 

"Ovim saopštenjem ministar Ilić upućuje novinarki Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milici Šarić javno izvinjenje, uz 101 ružu, ukoliko je na bilo koji način narušen njen profesionalni integritet", piše u saopštenju Vlade Srbije, dostavljenom medijima.

 

Ilić ističe da nije imao nameru da u razgovoru uvredi novinarku. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas javno izvinjenje Ilića zbog uvrede novinarke CINS i pozvalo novinare da bojkotuju ministra dok se ne izvini.

 

Beogradska RTV B-92 je prenela da je novinarka CINS, u okviru pripreme baze podataka o sukobima privatnog obezbeđenja i građana, telefonirala Iliću da bi proverila tvrdnju da se njegovo obezbeđenje sukobilo s policajcem 2004. godine, kao i s jednim novinarom tri godine kasnije.

 

Ilić je negirao da je to bilo njegovo obezbeđenje, i odgovorio Milici Šarić: "Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna? Vi, novinar neki! Pitate me gluposti! Ko vam je dao nalog da pitate gluposti? Da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar!?".

 

Poslušajte snimak razgovora novinarke sa Velimirom Ilićem:

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here