Velji tužba za vređanje Jelene Trivan

0

 

Ponovo pred sud: Velimir Ilić

 

 

Još se razmatra da li će protiv Ilića, DS podneti krivičnu prijavu ili će tužilaštvo reagovati po službenoj dužnosti.

 

Kako za "Blic“ svedoče prisutni u studiju RTS, lider NS je pretio Jeleni Trivan i doslovce joj rekao da ju je "štedeo jer je žgoljava i zakržaljala, ali ubuduće više neće i da će je svaki dan proganjati, te da će joj od života napraviti pakao jer do kraja života neće imati mira od njega“.

Todorović:Ima elemenata da Trivan podigne tužbu

Pravni ekspert Centra za evroatlantske studije Dragoljub Todorović ocenio je danas da portparol Demokratske stranke Jelena Trivan ima osnova za podizanje tužbe protiv lidera i poslanika Nove Srbije Velimira Ilića za uvredu i klevetu tokom emisije RTS "Upitnik".

Todorović je rekao Tanjugu da bi Trivan, ukoliko je tačno da su joj Ilićevi telohranitelji pretili nakon emisije, mogla da podnese tužbu i za ugrožavanje sigurnosti.

Prema njegovim rečima, za uvredu i klevetu zaprećena je novčana kažna, dok je za ugrožavanje sigurnosti moguća i zatvorska kazna od tri do pet godina.

"Takav nastup se odavno nije čuo. Ilićeva retorika je prešla sve granice", ocenio je Todorović i napomenuo da se u odnosu na devedesete godine 20. veka, retorika političara u Srbiji sada promenila "na gore".

 

Uz pretnje je išlo i vređanje, pa je lider NS vikao da je Jelena Trivan "zmija, osa i nakaza“.

 

Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS, rekao je za "Blic“ da "ogroman broj problema u Srbiji potiče iz ovakvog parlamenta“.

 

"Ako parlamentarci u direktnom TV prenosu vređaju jedni druge na najstrašniji način, psuju se i međusobno prete zašto očekuju da bilo šta u Srbiji funkcioniše na bolji način nego najviše zakonodavno telo“, rekao je Tijanić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here