Veljović pušten da se brani sa slobode

0
Youtube/Al Jazeera Balkans
Veselin Veljović

Savetnik predsednika države Veselin Veljović pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Doskorašnje kolege Veljovića su na saslušanje izvele iz policijskog kombija sa lisicama na rukama.

On je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

Tužilaštvo Veljovića, koji je savetnik za bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svedoke.

Prema tvdrnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef policije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

Vijestima je iz bezbednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here