EPA-EFE/Darko Vojinović

Reprezentacija Velsa pobedila je Tursku sa 2:0 (1:0) u utakmici drugog kola A grupe na Euro 2020.

Tako su Garet Bejl i drugovi stigli do četvrtog boda koji im daje velike šanse da se plasiraju dalje, dok je za Tursku gotovo sve završeno posle drugog poraza.

Bio je to susret visokog ritma koji je obilovao prilikama, a Velšani su iskoristili jednu koja im je donela velika tri boda.

Odmah na početku je krenulo silovito, sa prilikama za gol.

Aron Ramzi je posle sjajnog dodavanja Gareta Bejla bio na nekih šest metara od gola, ali golman Čakir je odbranio nogom i sprečio gol.

Tri minuta kasnije prilika za Tursku i Buraka Jilmaza, Under ga je sjajno uposlio, ali napadač Lila je šutirao pored gola.

Danijel Džejms je bio veoma agilan u timu Velsa, odlično je probijao tursku odbranu po levoj strani, a u 23. minutu Velšani ne koriste još jednu veliku priliku.

Kao u šestom minutu, Bejl je kao na tacni poslužio Ramzija, on nije bio u ofsajdu, našao se sam pred Čakirom, ali je loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

Turska je pokušala da pojača ritam, imali su dobar nalet u 30. minutu kada je Morel dva puta uspeo da otkloni opasnost.

Ipak, u finišu prvog dela konačno gol.

Treća situacija u kojoj je maestralni Garet Bejl pripremio šansu Ramziju u prvom delu – dubinski pas, niko nije motrio na igrača Juventusa koji je rutinski kraj Čakira poslao loptu u mrežu i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Bejl je u 53. minutu pokušao šutem sa 20 metara, da bi minut kasnije posle kornera, Burak Jilmaz imao kolosalnu šansu za Tursku, loptu je sa ivice peterca poslao preko prečke.

Pet minuta kasnije, opet je Ramzi imao priliku, ali je Čakir odbranio.

U 61. minutu, penal za Vels kada je Čelik sruđio na liniji kaznenog prostora Gareta Bejla.

Međutim, Bejl je katastrofalno izveo penal, poslao je loptu visoko preko gola, da bi koji sekund kasnije imao neočekivanu priliku da se iskupi, ali je bio neprecizan ponovo.

Pokušala je Turska u finišu, selektor Guneš je vršio izmene, ali je Bejl u 79. minutu imao šansu na drugoj strani, mogao je da povisi na 2:0 posle centaršuta Ramzija.

Velšani su do kraja bilo veoma čvrsti pozadi, uspeli su da izdrže pritisak, a u nadoknadi vremena, u petom minutu nadoknade, preko Konora Robertsa, da dupliraju prednost i stignu do pobede od 2:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here