Venera daruje sreću

0

 

Bez obzira što govorimo o pojmu koji je relativan, astrološki se ipak može izdvojiti šta je to što neko u svom horoskopu treba da ima da bismo rekli da je miljenik sreće. Jedno od najčešćih pitanja, a možda i najnezahvalnijih jeste: "Hoću li imati sreće u životu?" Odgovor na to je teško dati jer se životni ciklusi menjaju. Da bi čovek znao da je u nekom trenutku bio srećan, on je morao, tokom života, da doživi i suprotno stanje, kako bi umeo da napravi razliku. Dakle, stvar je u iskustvu.

 

Ipak, kako se odnosimo prema životnim iskustvima, bilo da su prijatna ili neprijatna, u horoskopu ćemo potražiti gde se nalazi Venera, glavna vesnica radosti i zadovoljstva.
Ako je Venera u nekom od uglova, a to su prvo, četvrto, sedmo ili 10. polje horoskopa, onda je osoba miljenica sreće.

 

Opasnost kao zadovoljstvo

Položaj Venere u drugim poljima, takođe, opisuje zadovoljstvo kroz segment života kojim polje vlada, ali dejstvo nije toliko jako kao kada se nađe u gorenavedenim položajima. Ako se nađe u drugom polju, osoba će radost doživljavati samo ako je finansijski stabilna. U trećem polju radost donose braća i sestre. U petom, osoba pronalazi sreću u deci. Venera u šestom polju opisuje radoholika. U osmom polju opisuje ljude kojima je zadovoljstvo izlaganje opasnostima. Venera u devetom predstavlja radost učenja i putovanja. Venera u 11. sreća i radost s prijateljima. I, na kraju, Venera u 12. polju predstavlja sreću do koje osoba na apstraktan način dolazi.

 

Venera u prvom polju opisuje da je osoba draga, prijatna, da ima naglašen osećaj za radost i da najveću sreću doživljava upravo kroz svoju blagu prirodu. Ona svojom pozitivnošću privlači identične ljude i događaje.

 

Ako je Venera u četvrtom polju, radost se ispoljava kroz unutrašnji život, dom i porodicu. To je polje gde osoba pronalazi utočište i najveću radost. Ukoliko je ova planeta u sedmom polju, sreća se doživljava kroz iskustvo ljubavi sa drugom osobom. Osim toga, osoba je ispunjena pred publikom ili javnim eksponiranjem. Venera u desetom polju govori o čoveku koji sebe pronalazi u karijeri i izlascima. Ovo su četiri glavna polja u kojima Venera opisuje sreću kao osećaj koji preovladava nezadovoljstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here