Žreb za Masters u Parizu, koji počinje u ponedeljak, nije bio naklonjen Novaku Đokoviću. Srbin će takmičenje početi od drugog kola, a tamo ćemo gledati duel dvojice naših tenisera, ali samo ukoliko Dušan Lajović uspe da savlada domaćeg Rišara Gaskea.

Ako sve bude kako treba i Đoković se plasira u treću rundu, odnosno osminu finala, očekuje ga meč najverovatnije protiv Argentinca Dijega Švarcmana, koji će prethodno morati da izađe na kraj sa Kajlom Edmundom.

Ukoliko prvi deo žreba može da se nazove lakšim, već od četvrtfinala kreće ozbiljan put za Novaka. Tu bi osvajač 16 grend slem titula trebalo da igra protiv Bautiste Aguta ili Stefanosa Cicipasa koji su najkvalitetniji i najbolje rangirani teniseri u tom delu žreba. Mi se ipak nadamo dobrim igrama Lasla Đerea, koji će startovati protiv De Minaura, dok ga u drugom kolu čeka pomenuti Agut.

Projektovano polufinale biće ozbiljan zalog za sve tenisere. U Novakovoj polovini žreba nalazi se Danil Medvedev koji je trenutno igrač sa ubedljivo najboljom formom na svetu, pa bi taj meč mogao da se nazove finale pre finala. Ipak, Rusa čeka ni malo lak put do potencijalnog duela sa Novakom. Na putu mu stoje Džon Izner, David Gofan, Miloš Raonić i Dominik Tim.

Što se druge polovine žreba tiče, Rafael Nadal bi trebalo bez većih problema da stigne do polufinala gde bi mogao da igra protiv Rodžera Federera. Najveću prepreku teniskom klasiku u polufinalu, mogao bi da predstavlja Karen Kačanov, branilac titule, koji može izaći na megdan Nadalu u četvrtfinalu, ali i Aleksander Zverev, koji u istoj rundi takmičenja ide na Federera.

Izvesno je da će bez obira na rezultate na Mastersu u Parizu Rafael Nadal preuzeti prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića.

1 COMMENT

  1. Dolazi nova talentovana generacija tenisera zeljnih uspeha i takodje dolazi vreme da ce gotovo svaki zreb, i za Djokovica u buduce biti tezak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here