Privatna arhiva
U publici bilo i mnogo mladih

Dr Dragan Stamenković iz Niša, lekar, specijalista fizijatar, ali i protođakon niške Crkve Svetog Luke održao je predavanja u više srpskih hramova u Švajcarskoj na temu Hrišćanski stav o depresiji i anksioznosti.

On u ovim teškim vremenima našem narodu želi ukaže na iskušenja i pokušava da daje savete kako da sa što manje modrica izađe u fizičkom, psihičkom i duhovnom životu. Stamenković je istakao da treba prepoznati veru u iskušenju, nadu u stradanju, spoznati prave slobode, slobodu i za drugoga, nepatvorenu ljubav prema Hristu, kao oličenju pravoslavne vere.

PROTOĐAKON I LEKAR: Dragan Stamenković

Predavanja su bila izuzetno posećena i u St. Galenu i u Cirihu, a Borka Valentin, Milka Kajganić i Peđa Vesić ističu da su izuzetno zadovoljni što je među brojnom publikom bilo mnogo mlađih ljudi koji su postavljali pitanja o urušavanju porodice i udaljavanju od Boga.

Između ostalo se čulo i da deci treba čitati Jevanđelja kao što im se i bajke čitaju.

– Ushićena sam što pripadam pravoslavnom narodu koji svoje ponašanje koriguje u našoj crkvi i zahvalna sam mojoj baki iz Drvara koja me vaspitavala da volim Hrista – kaže Borka Valentin.