EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Fernando Verdasko diskvalifikovan je sa Rolan Garosa nakon što je po dolasku u Pariz testiran pozitivno na koronavirus. Verdasko je uveren da se radi o lažno pozitivnom testu.

U opširnom saopštenju za javnost španski teniser je, između ostalog, napisao:

Ove godine neću moći da se takmičim na Ronal Garosu. Zbog toga mi je veoma žao i u potpunosti sam frustrirannaveo je.

Verdasko je poručio da se u avgustu oporavio od koronavirusa i da je od tada na više testova bio negativan, uključujući i testiranja koja je imao u Rimu i Hamburgu. Dodao je Verdasko da su i svi članovi njegove porodice, tima kao i prijatelji testirani negativno.

Verdasko je pojasnio i da je tražio da uradi novi test, ali da tu mogućnost nije dobio.

View this post on Instagram

💔

A post shared by FΞRNΛNDO VΞRDΛSCO (@ferverdasco) on

-Želim da izrazim razočaranje, frustraciju i bes prema organizatorima Rolan Garosa koji su mi oduzeli pravo da se takmičim na važnom turniru iako mi nisu pružili priliku da ponovim test i rezultat koji sam dobio i za koji sam uveren da je pogrešan dodao je Verdasko.

Verdasku bi nastup na Rolan Garosu bio 68. vezani na Gren slem turnirima.

Damir Džumhur izbačen je sa turnira jer je njegov trener bio pozitivan na koronavirus. Ispostavilo se je test urađen dan kasnije bio negativan. Odluka organizatora nije promenjena. Istu sudbinu doživeo je i Peđa Krstin, ali i Kava i Zapata koji su bili jednog dana pozitivni, a već sledećeg negativni.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime