Vernici ispunili svetinju

0

Vesti
Domaćini slave i sveštenici
 

Najpre je uoči Nikoljdana u hramu služeno praznično večernje s petohlebnicom koje je predvodio episkop Slobodne srpske pravoslavne crkve za Australiju i Novi Zeland, gospodin Amvrosije, uz sasluženje arhimandrita Jovana i igumana manastira Novi Kalenić, Hristifora.

Svečanosti su nastavljene na dan praznika Svetog Nikolaja – najpre jutarnjim bogosluženjem, a zatim svetom arhijerejskom liturgijom i pričešćem. Posle liturgije, episkop Amvrosije je sa predsednikom crkveno-školske opštine Ratomirom Nešićem, članovima Upravnog odbora, prisutnim vernicima i decom presekao i prelomio slavski kolač.

– Narednog dana, kada je naša sveta crkva proslavljala uspomenu na svetog Amvrosija Mediolanskog, preosvešteni episkop je povodom svoga imendana takođe služio svetu arhijersku liturgiju. U nedelju, 21. decembra, uz veliko prisustvo vernih, preosvešteni episkop takođe je služio jutrenje i svetu arhijerejsku lituriju. Posle toga i svečane slavske litije – trokratnog ophoda oko svetog hrama, osvećeno je slavsko znamenje i presečen slavski kolač – piše Ratomir Nešić.

Vesti
Poklon za episkopa: Vladika Amvrosije, iguman Hristofor i Ratomir Nešić
 

Prigodnu posnu slavsku trpezu u parohijskoj sali pripremile su članice Kola srpskih sestara.
Domaćini ovogodišnjeg slavlja su bili gospoda Vuko Babović i Rade Jovanetić sa porodicama. Za narednu godinu, slavski kolač su preuzeli članovi Upravnog odbora CŠO.

Pred zvanicama, Ratomir Nešić uručio je episkopu Amvrosiju poklon – panagiju, kojom su ga darovali Upravni odbor i parohijani.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here