B. C.
Počasni špalir: Nikola sa suprugom

Svečano je bilo minulog vikenda na stadionu Belih orlova u Bonirigu.

Uoči utakmice poslednjeg kola Druge Premijer lige Novog Južnog Velsa, u kojoj je savladan Sent Džordž Siti sa 5:0, publika je imala priliku da pozdravi Nikolu Zonjića, pouzdanog štopera i istinsku legendu kluba. Nikoli je tom prilikom uručen uramljeni dres Orlova, zajedno sa nekoliko njegovih fotografija u crvenom dresu.

Svi oni koji su pomislili da je ceremonija organizovana kao oproštajna, ubrzo su odahnuli kad je saopšteno da se ovim simboličnim činom klub zahvalio Zonjiću za vernost kakva se retko viđa – čak 21 godinu Nikola je među Belim orlovima! I tu nije kraj. Naime, on je prvi igrač koji je potpisao novi ugovor do kraja 2020. godine i biće jedan od predvodnika ekipe iduće sezone, kad će Bonirig pokušati da se vrati tamo gde i pripada, u premijerligaško društvo.

– Ovo je zaista divan osećaj. Velika mi je čast što godinama igram za ovaj sjajni klub koji sam još od detinjstva zavoleo – istakao je Zonjić.

Na terenu je pravi lav, a van njega miran i skroman čovek kojeg u Bonirigu obožavaju, a nema rivala koji ne iskazuje ogromno poštovanje prema Nikoli. Takvu reputaciju je zaslužio odnosom prema voljenom dresu, ali i manirima pravog sportsmena koji je iznad svega uvek korektan i prema saigračima, navijačima, sudijama, ali i prema suparnicima na terenu.

Zonjić je u karijeri ostvario mnogo uspeha sa Orlovima, ali izvor njegovih sportskih ambicija i motivacije još nije presušio. Iako ima 35 godina još sa tinejdžerskim žarom ulaže celog sebe u uspeh ekipe, a ciljeve za predstojeći period već je postavio.

– S obzirom na to da smo počeli ovu sezonu slabije nego što smo očekivali, plasmanom u plej-of smo ostvarili prvi realan cilj. Trenutno smo u formi i mislim da možemo da nastavimo sa pobedama i u razigravanju. Imamo veoma kvalitetan tim koji može da se bori za veliko finale i za titulu, a naredne sezone očekujem da izborimo plasman u Prvu Premijer ligu – poručio je Zonjić.

Nikolu su pred meč sa Sent Džordžom, na kojem nije igrao kako bi se što bolje odmorio za plej-of, na terenu dočekali saigrači u počasnom špaliru. Aplauz drugova, kao i nekoliko stotina navijača sa tribina, Zonjiću je ispunio srce, a da ova uspomena ostane zauvek urezana u sećanju pobrinuli su se i porodica i prijatelji. Zajedno sa Nikolom na teren su izašli njegova supruga Jovana i četvoromesečna ćerkica Mia, kao i mnogobrojni članovi porodice. Došli su i bivši treneri i saigrači da ga pozdrave i podrže i zajedno sa navijačima da se zahvale za sve što je dao Orlovima tokom 21 zajedničke godine.

Dres predao prvi trener

U klubu su se potrudili da čitava ceremonija ima naročito jaku emotivnu notu.

– Mnogo nam je drago što je došao Spiro Mik Lalić, Nidžin prvi trener u klubu, koji mu je i predao uramljeni dres. A Nikola je svima nama još jednom pokazao šta znači vernost klubu i produžio je ugovor, tako da će biti među glavnim adutima u 2020. godini, kad ćemo napasti prvo mesto i povratak u viši rang. Pre toga, nadamo se da će Nikola i saigrači ove sezone podići trofej šampiona NPL2 lige – poručio je predsednik kluba Jugović.

Protiv Tigrova na stadionu Markonija

Fudbalski savez Novog Južnog Velsa saopštio je termine odigravanja utakmica prvog kola plej-ofa Druge Premijer lige. Iako su osvajanjem trećeg mesta izborili pravo da budu domaćini, Orlovi će igrati na neutralnom terenu, jer je inspekcija Saveza procenila da teren u Bonirigu trenutno ne zadovoljava uslove neophodne za utakmice razigravanja. Zbog toga će Beli orlovi u nedelju, 1. septembra od 14.30, dočekati Tigrove sa severa Sidneja na stadionu Markonija u susednom Bosli parku.

U drugom eliminacionom finalu plej-ofa sastaju se Mauntiz Vonderers i GHFA Spirit.

Primer mladima

O tome koliko Nikola Zonjić znači za klub govorio je predsednik Orlova Nikola Jugović.

– Iako je sadašnja uprava tek kratko na čelu kluba, kao i svako ko je bar jednom došao na naš stadion, dobro znamo koliko Nikola Zonjić znači za Bele orlove. On daje najbolji primer za sve naše mlade igrače kako se voli klub i šta znači prava vernost. Čast nam je da pokažemo takvom čoveku i fudbaleru koliko je važan za sve nas u klubu, kao i za naše navijače. Ovo je samo mali, simboličan poklon koji smo kao klub mogli da darujemo čoveku koji već duže od dve decenije celog sebe daje za dobrobit Orlova – istakao je Jugović.