Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY
Bogoljub Karić

Političar i biznismen Bogoljub Karić na svoj 65. rođendan podneo je gradskoj upravi Kragujevca zahtev da mu se promeni godina rođenja, tako da u dokumentima piše da je 20 godina mlađi, jer, kako kaže, ne želi da se penzioniše i ne želi da bude na teretu države.

Karić je podneo zahtev da se utvrdi da je rođen 17. januara 1974. godine u Peći, a ne 17. januara 1954 godine, kako je upisano u matičnoj knjizi.

Kako je navedeno u saopštenju Bogoljuba Karića, zahtev je zasnovan na važećim zakonima i nespornim činjenicama.

Ističe da je taj zahtev podneo jer se još uvek oseća sposobnim da radi, da donosi dobrobiti porodici i celom društvu, jer ne želi da se penzioniše i da bude na teretu budžetu Srbije, Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja.

Karić navodi da je taj zahtev podneo ne samo zbog sebe, već i zbog svih onih koji se isto tako osećaju i koji misle da čovek nikada nije star. Poručuje i da zakoni koji čoveka samo zbog datuma rođenja proglašavaju starim i nepodobnim za rad moraju da se menjaju.

U saopštenju i zahtevu Karića navodi da prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji starošću se smatra vreme između 75. i 90. godine, dok u Srbiji te vremenske odrednice nema, nego se starima smatraju svi stariji od 65 godina.

Ta granica starosti od 65 godina, što je i vreme za starosnu penziju, je, navodi Karić, u suprotnosti i sa Zakonom o radu i sa drugim zakonima, koji omogućavaju rad bez ograničenja godina života, odnosno do kraja života.

Karić želi da radi još najmanje 20 godina punom snagom i da puni budžet Republike Srbije, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, Fond zdravstvenog osiguranja i sve druge državne fondove, kao što je i do sada radio.

3 COMMENTS

  1. Ako mu savest nije mirna neka vrati ono sto je ukrao od te iste države. Tako ce najbolje doprineti bužetu republike Srb.

    • Црни јел ти је то само надимак а право име ти је Црвени.
      Или: Где сте пролетери да побијемо капиталисте.
      Или: Срби су непоправљив народ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here