M. RAJLIĆ
Druženje u Kantonalnoj biblioteci u Frauenfeldu

Posle duge pauze zbog pandemije, u Frauenfeldu je održano još jedno druženje u okviru Serbika kafea. Veče je nosilo naziv “Ko u čuda veruje, taj čuda i stvara”, a okupili su se ljubitelji pisane reči, nauke i kulture.

– Ovaj put nisam želela da veče bude sa određenom tematikom upravo iz razloga, jer se dugo nismo okupljali i družili što nam je svakako svima mnogo nedostajalo. Još je sezona odmora, nije nas bilo mnogo, ali je veče proteklo u prijatnoj, spontanoj atmosferi, utiscima sa odmora, novostima koje su obeležile period od kada se nismo družili. U nadi da se ograničenja više neće ponoviti govorili smo o planovima i dešavanjima u predstojećem periodu od kojih je prvo književno veče 24. septembra kada će gost biti Dejan Grujić – kaže za “Vesti” Dragana Zimonjić, idejni tvorac i organizator Serbika kafea.

Prisutni su vidno uživali u razgovoru, što potvrđuje Monika Rajlić.

– Serbika kafe je postao kult intelektualnih okupljanja i zaista smo srećni da u ovakvoj instituciji možemo da uživamo sa istomišljenicima.

Monika Rajlić

Jelena Kostić zahvaljuje Dragani Zimonjić na novom druženju.

– Znače nam mnogo ovakva okupljanja, naročito posle perioda zatvorenosti zbog korone, koja nam još ne dozvoljava da potpuno odahnemo – navodi Jelena.

Serbika kafe kao i do sada sponzoriše i podržavaju Kanton Turgau i Kantonalna biblioteka iz Frauenfelda, a sve u cilju očuvanja srpskog jezika na ovim prostorima.

Jelena Kostić i Dragana Zimonjić

Pomoć deci na Kosovu

– Veoma mi je drago što smo ovom prilikom mogli da podržimo i humanitarnu akciju kupovine školskog pribora za decu na Kosovu i Metohiji. To je svakako lep gest svih nas čije malo može nekome da znači puno – rekla je Dragana Zimonjić.