Tanjug
Goran Vesić

Član Predsedništva SNS Goran Vesić ponovio je danas pitanje bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Ðilasu kako je moguće da su se poslovi njegovih privatnih firmi razvijali dok je bio na vlasti, a istovremeno je dug javnih preduzeća bio sve veći, navodeći da se iz odgovora na to pitanje može jasno zaključiti zašto lider Saveza za Srbiju želi da se vrati u politiku.

Vesić je upitao kako je moguće da su Ðilasove privatne firme dok je bio direktor Narodne kancelarije, ministar i gradonačelnik Beograda, ostvarile promet od 619 miliona evra, a dobit od 100 miliona evra.

Promet Ðilasovih firmi je rastao, a dugovi gradskih firmi su dostigli 1,2 milijarde evra, dodao je Vesić.

On je ponovio da SNS traži odgovor na pitanje kako je Ðilas mogao da trguje reklamnim sekundama sa Studijom B čiji je osnivač Skupština grada Beograda, koja je i izabrala Ðilasa za gradonačelnika.

– Da je samo dinar prometa imao sa Studijom B ili RTS-om, to bi bio sukob interesa, a da ne govorim o milionima evra – rekao je Vesić.

– Čekamo da odgovori da li je to sukob interesa. Bilo gde na svetu da političar trguje sa državom bio bi osuđen ili izopšten iz politike – poručio je član Predsedništva SNS čiji su aktivisti danas na platou kod Beograđanke doneli džak na kojem je bilo napisano “samo u nekretninama 25 miliona evra”.

Vesić je rekao da je nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać optužila Ðilasa za monopol u medijima, odnosno za uticaj na medije preko trgovanja reklamnim sekundama.

– To je danas nezamislivo i to su pitanja na koja Ðilas treba da odgovori. Kada odgovori na ta pitanja, biće nam jasno zašto ponovo pokušava da se vrati u politiku i koji su njegovi pravi ciljevi – smatra Vesić.

Funkcioner SNS kaže i da se zahtevi Ðilasove koalicije svode na njegove private interese, poput preuzimanja RTS-a i REM-a kako bi, ocenjuje, mogao da nastavi sa istim poslovima dok je bio na vlasti.

– Očigledno je da ono što je interes Dragana Ðilasa nije interes Beograđana. Da Ðilas ima isti interes kao građani Beograda, došao bi na jučerašnju sednicu Skupštine grada da glasa za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, bez obzira što je to predlog vlast. Postoje pitanja oko kojih vlast i opozicija ne treba da se raspravljaju, a to su ona koja se tiču života ljudi – poručio je Vesić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here