youtube/printscreen
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da bi Srpska napredna stranka (SNS) tokom današnjeg dana ili u utorak trebalo da donese odluku oko toga “ko će predstavljati SNS kada su u pitanju gradski odbori”. O tome da li SNS planira da sarađuje sa SPS-om i na gradskom i na republičkom nivou, Vesić kaže da to “nisu iste situacije”.

– Kada se bude završilo konstituisanje republičke skupštine, a ja se nadam da će se ova saga u Trnovcu završiti ovih dana, i kada se bude formirala republička skupština, mi ćemo odrediti naše predstavnike i u drugim organima. Ne bih unapred da komentarišem bilo šta, sačekajmo odluku stranke. Ja sam član ove stranke, i podržaću svaku njenu odluku i to se ne dovodi u pitanje – kazao je Vesić.

Na pitanje da li bi voleo da bude novi gradonačelnik Beograda, kaže:

– Nije to pitanje da li vi volite ili ne volite, kao i u svakoj redakciji, tako i u stranci, ne odlučujete baš o svemu što biste voleli da radite, nego vam nešto da urednik. Naprosto, to vam je tako. Svih 48 odbornika su kandidati, potencijalni kandidati, dakle, da sačekamo odluku stranke – naglasio je.

Vesić kaže i da je većina u gradskom parlamentu stabilna, iako je u pitanju “tanka većina”.

– Za vreme Tadića jedna vlada je izgurala mandat sa 126 poslanika, dakle, dovoljno je da imate jedan više od polovine. Niko ne zna šta će se dešavati u budućnosti, ali nije ovo prvi slučaj da imate da jedna vlast ima samo jedan mandat više, tako i ovde – 56 odbornika čine većinu – kaže.

Prema njegovim rečima, novi beogradski izbori nisu potrebni.

– Ja ne vidim razlog za nove izbore, jer su tako Beograđani glasali, oni su glasali za stranke… Svi imaju svoje predstavnike u skupštini, nikada nismo imali širu zastupljenost. Mi imamo većinu, ta većina će izabrati organe, ja ne vidim razloge da se novi izbori održe – pojasnio je.

A o tome da prokomentariša izjavu “nemojte me zaboraviti”, odbornika u Skupštini Beograda Vuka Stanića, koji je izbačen iz POKS-a, jer je glasao za predsednika Skupštine Beograda, Vesić kaže da ne zna šta je bio njegov motiv za glasanje.

– On je bio 57-mi, mi imamo većinu sa 56 odbornika, šta je njegov motiv bio, ja ne mogu da vam kažem. Ja ne znam zaista – rekao je Vesić.

Na pitanje da li SNS planira da sarađuje sa SPS-om i na gradskom i na republičkom nivou, Vesić kaže da to “nisu iste situacije”.

– To nisu iste situacije, u republici imamo samostalnu vlast… Imamo koaliciju sa SVM, zajedno imamo 127 poslanika, što je dovoljno da formiramo vladu. A u Beogradu, mogu da kažem, da imamo dobru saradnju sa SPS-om, nismo imali nijedan problem do sada, ne vidim razlog da u Beogradu ne nastavimo da sarađujemo – izjavio je Vesić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here