Tanjug
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je posle obilnih padavina poplavljeno 20 obdaništa, kao i da je 6.000 domaćinstava u prestonici bez struje.

Vesić je, nakon sastanka predstavnika gradskih službi i MUP u Skupštini grada, rekao da će Sekretarijat za dečju zaštitu raspodeliti decu u druge vrtiće dok se objekti ne saniraju.

Prema njegovim rečima, više od 6.000 domaćinstava, mahom u Zemunu i Novom Beogradu, trenutno nema struju i da se radi na otklanjanju kvarova na trafo stanicama.

– Najugroženija je leva obala Dunava, gde je palo oko 100 litara kiše za 45 minuta, što je količina koja padne za jedan mesec na teritoriji Beograda – naveo je Vesić.

Vesić je rekao da u opštini Palilula ima dovoljno pumpi za poplavljenu levu obalu Dunava, ali da je problem što ne mogu sve pumpe da rade istovremeno, jer voda nema gde da oteče dok je zemlja ne upije.

Zbog činjenice da su padavine stvorile idealne uslove za komarce, doneta je odluka da se ponovo angažuju avioni koji će zaprašivati, navodi Vesić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here