TV Prva/screenshot
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Krizni štab prihvatio manje-više sve zahteve Grada.

– Vlada bi trebalo sutra ili prekosutra da usvoji uredbu. Kada usvoji uredbu, ugostiteljski objekti će raditi do jedan čas iza ponoći ako su u stambenim zgradama, a za one koji nisu u stambenim zgradama imaće neograničeno vreme, kao i pre kovida. Dozvoljeno je emitovanje muzike u svim ugostiteljskim objektima do jedan sat iza ponoći. Zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata mogu da rade do jedan sat – kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, dozvoljeno je i organizovanje nastave u prirodi, kao i rekreativna nastava, ekskurzija i maturskih večeri i svadbi uz primenu svih preporuka koje je Zavod za javno zdravlje napravio pre nekoliko meseci.

– Važno je da će festivali morati da traže posebno odobrenje od Kriznog štaba, ali će oni moći da se organizuju uz primenu mera. Dozvoljeno je prisustvo publike na sportskim terenima, do 30 posto u zatvorenim, a do 50 odsto na otvorenim terenima – izjavio je Vesić.

Apelovao je na sve ugostitelje da se zaista potrude da se pridržavaju mera koje su na snazi, “jer nas čeka i jesen i zima i da sada kada smo se vratili normalnom životu da se poštuju mere”.

– Sve zavisi od nas samih i da li ćemo se ponašati uz mere opreza, jer kovid nije pobeđen – naveo je Vesić.

Prva vest je, napominje, da smo se vratili normalnom životu.

– To je velika pobeda građana i građanki Srbije i građana i građanki Beograda, gde je vakcinisano preko 52 odsto, oni su to i zaslužili, ali uz oprez da se pridržavamo svih mera, jer virus može i da se vrati – naveo je Vesić.

Na pitanje da li će se na maturskim večerima nositi maske, Vesić navodi da se neće nositi maske, ali da bi trebalo da se meri temperatura.

– To znači da bi trebalo da vode računa o razmaku, da odvoje muziku pleksiglasom, da ispoštuju mere, jer je to u interesu svih – naveo je Vesić.

Navodi da veruje da je život pobedio i da nećemo imati situaciju kakva je bila.

– Činjenica je da je Beograd bio najdisciplinovaniji, mi u populaciji od 65-74 godine imamo preko 81 odsto vakcinisanih. Beograđanke i Beograđani su zaslužili da se vrate normalnom životu – kaže Vesić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here