Svetlana Jovanović

Rešavanje konkretnih problema građevinske industrije Srbije, poput izmene zakona o planiranju i izgradnji i ukidanje naplate konverzije zemljišta, biće u fokusu resornog ministarstva u narednom periodu, rečeno je danas na sastanku Gorana Vesića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa privrednicima iz više od 40 najvećih domaćih građevinskih kompanija u Privrednoj komori Srbije.

„Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP-a i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima“, istakao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Vesović je podsetio na sastanku sa predstavnicima građevinskih kompanija da PKS neguje javno-privatni dijalog i da je to jedini način da se problemi privrednika preduprede i rešavaju.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poručio je da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji. Pozvao je privrednike da u narednom periodu aktivno učestvuju u svim izmenama i dopunama zakona i poručio da im resorno ministarstvo stoji na raspolaganju za predloge i inicijative.

“Želim ispred svog resora da napravimo praksu da se međusobno viđamo i čujemo koji su problemi u ovom sektoru i pokušamo da ih rešimo”, poručio je Vesić privrednicima.

Ministar je rekao da će kao i danas, redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije i uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PKS, dok su predstavnici kompanija imali priliku da ministru izlože probleme sa kojima se suočavaju i potencijalna rešenja i predloge.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here