Youtube
Vesli Klark

Vesli Klark, bivši vrhovni komandant oružanih snaga NATO za vreme bombardovanja SRJ, smatra da optužnice Specijalnog suda za zločine OVK “ometaju napredak” Kosova, kao i da nikada nisu prestali pokušaji postavljanja prepreka njegovom napretku.

-Predlog optužnice protiv predsednika Kosova Hašima Tacija, nastavak je aktivnosti na ometanju napretka Kosova – ocenio je Klark za RTK.

Klark kaže i “da nema pojma” da li su optužnice Specijalnog suda tačne ili nisu, ali dodaje da one predstavljaju nastavak aktivnosti koje su prilično vidljive čak i 20 godina kasnije.

Klark, koji je vodio NATO operaciju bombardovanja 1999. godine i koji je tokom posete Kosovu nazvao Tačija herojem, prisetio se prvog sastanka sa bivšim vođom OVK.

-Tači je bio vođa OVK, koga sam prvi put upoznao u Rambujeu, u toku pregovora, u februaru 1999. godine. Tu sam se susreo i sa drugim liderima OVK – naveo je Klark, prenelo je Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

8 COMMENTS

  1. Pa naravno da ga moraš braniti, ako se ispostavi da je krivac onda ste bili na pogrešnoj strani a to znači da ste i vi krivi!
    I onda ona tvoja firma što kopa po Kosovu dragocene minerale može izgubi puno novca.
    Eeee bože, ovde smo izgubili i mi i albanci kad bih samo imali više pameti i manje mržnje u nama bilo bih nam toliko dobro, ali mi ne možemo a da ne mrzimo i ratujemo,

  2. OVOGA VESELIJA SU PLATILI ALBANSKI KRIMINALCI SA PROKLETIJE DA BOG DA DA CRKNE U PAKAO

  3. Njegov moto je, sve za napredak!Nemoj, da vam smetaju tamo neke sitnice, kao nestali i pobijeni Srbi!

  4. Какав жгад. Не лаје кера села ради, него себе ради.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here