Vesna i Vladimir autori sa principom

0

Duhovni razgovori u prostorijama Crkve Svetog Save
 

U subotu uveče u prostorijama crkve Svetog Save u 3. bečkom gosti iz Beograda su se predstavili u okviru duhovnih razgovora koji se ove godine održavaju pod motom "Autori sa principom". Gostovanje pisaca Vesne Kapor i Vladimira Pištala realizovano je u saradnji sa regionalnim predstavništvom Republike Srpske u Beču.

Predsednik SPKD Prosvjeta Srđan Mijalković je podsetio da ovom serijom predstavljanja pisaca želi da se prikaže austrijskoj i našoj publici visoki književni kvalitet naših autora.

Zajedno sa autorima gost je bio i Nenad Šaponja, osnivač i glavni urednik izdavačke kuće Agora koja je objavila dela Vesne Kapor i Vladimira Pištala.

Vesna Kapor je ovom prilikom čitala svoje priče iz najnovije knjige "Po sećanju se hoda kao po mesečini", koja je izašla iz štampe pre nedelju dana kao i eseje o Beču i Milošu Crnjanskom.

Vladimir Pištalo je čitao odlomke iz svojih knjiga "Milenijum u Beogradu" i "Tesla, portret među maskama" za koju je 2008. godine dobio NIN-ovu nagradu.
Knjiga "Tesla portret među maskama" je prevedena na deset jezika, a uskoro će izaći i na engleskom.

U nedelju posle liturgije pisci su se predstavili u prostorijama hrama Vaskrsenja Hristovog u 2. bečkom okrugu.
 

Dani kulture Srpske

Bila je ovo prilika da se još jednom podseti na humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za žrtve poplava, Zajedno za Srbiju i Srpsku, u kojoj SPKD Prosvjeta učestvuje.

Mladen Filipović u ime regionalnog predstavništva Republike Srpske u Austriji zahvalio je svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. On je podsetio da se u ovoj godini u Beču održavaju Dani kulture Republike Srpske u Austriji u okviru kojih se predstavlja njeno kulturno stvaralaštvo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here