Tanjug/AP
Vestbrukov prst upozorenja u raspravi s gledaocem

Na marginama utakmica u NBA minule noći…

I Rasel Vestbruk (Oklahoma) i španski centar poreklom iz Konga Serž Ibaka (Toronto) došli su u centru pažnje jer im je pukao film. Vestbruk na meču u Juti nije ostao ravnodušan kada mu je u drugoj četvrtini, dok je bio na klupi, neki gledalac iz prvih redova uputio nekakve reči.

Oklahomin as, uhvatila je to krišom kamera, preteći se obratio tom navijaču domaćeg tima.

– Kunem se, prebiću te. I tebe i tvoju ženu.

Posle meča je objasnio o čemu se radilo i uopšte se nije kajao.

– Neki čovek i njegova pratilja su mi dobacili da “kleknem na kolena kao što sam i navikao”. Smatrao sam da je to i uvreda s rasističkim prizvukom. Igrači ni na koji način nisu zaštićeni od takvih. Bila je to moja emotivna reakcija. Što se tiče prebijanja žena, nikada na ženu ruku nisam podigao i neću. Iznerviralo me je što je i ona ponovila reči koje mi je taj čovek uputio.

I-Es-Pi-En (ESPN) nije io skrštenih ruku. Uzeo je izjavu i od tog gledaoca, koji se zove Šon Kejsel i ima 45 godina.

– Sve je krenulo kao šala. Aludirao sam na peškire preko Vestbrukovih kolena. Zezajući se, rekao sam mu da će mu biti potrebni. Moja devojka ni reč nije rekla. Oklahoma je savladala Jutu sa 98:89. Vestbruk je postigao 23 poena.

A na meču u kojem je domaćin Klivlend, jedan od najlošijih timova ove sezone, iznenadio Toronto, koji je najbolji posle Milvokija (bilo je 126:101), mrak je pao na oči Ibaki. Njemu je sekund pre kraja treće četvrtine upućen pas preko celog terena. Lopta ga je preletela, a Torontov centar se našao na parketu.

Za pad je okrivio Klivlendovog igrača Markusa Krisa, smatrajući da ga je namerno odgurnuo. Krenuo je da se razračuna s njim, a ovaj mu nije ostao dužan. Kad su ih razvadili, obojica su isključeni.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here