“Vesti” pomažu u izboru fudbalskog kampa: Od Dekija do Laktaša

0
MN Press
I ONI SU BILI KAMPERI: Jojić i Gajić

Dečaci su sigurno privrženiji “najvažnijoj sporednoj stvar na svetu” od devojčica. Ali i one su poslednjih godina sve brojnije. Za one koji kamp biraju po navijačkom opredeljenju, ako je njihovo srce za crno-bele, moraće u Laktaše. Tamo FK Partizan organizuje četvrti kamp za dečake rođene u periodu od 2006. do 2014. Šta nudi saradnja tima iz Humske i FK Mladost? Polaznike očekuju dve obuke dnevno, rad sa najboljim trenerima omladinske škole Partizana, kao i oprema tehničkog sponzora. Kamp traje od 15. do 21. avgusta.

Simpatizeri Crvene zvezde odlučiće se za kamp Dejana Stankovića. Strateg crveno-belih već tradicionalno organizuje letnju “školu”, ovoga puta na Zlatiboru i Divčibarama, u sedam smena.

Kamp FSS Igraj za Srbiju namenjen je deci iz Srbije i inostranstva, uzrasta od osam do 17 godina, koja aktivno treniraju fudbal. Program traje sedam dana i u potpunosti se sprovodi u okviru Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. Učesnici kampa dobijaju priliku da iskuse uslove u kojima borave seniorski i omladinski reprezentativci naše zemlje, da unaprede kvalitet igre, kao i da se dokažu pred najkvalitetnijim fudbalskim stručnjacima u Srbiji. Grupe u okviru kampa se formiraju na osnovu uzrasta i kvaliteta i čine 10-12 polaznika. Za svaku grupu se utvrđuje poseban program rada, koji će sprovoditi poseban trener.

U Guči se od 27. juna do 4. jula organizuje mini-maksi fudbalski kamp Srbija 2021. U Mitrovcu, na Tari, od 11. do 17. jula naći će se učesnici kampa u organizaciji FK Beosoccer. Od 4. do 11, odnosno od 11. do 18. na Kopaoniku se organizuje internacionalni fudbalski kamp Junior.

Barsa traži talente u Kovilovu

Slavna Barselona “pustila je pipke” i u Srbiji. Od 21. do 24. juna, u Kovilovu, biće organizovan kamp čuvene Barsine akademije. Mladi talenti od 6 do 16 godina iz cele Srbije, ali i iz drugih zemalja, imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim stručnjacima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku, koju gledamo na utakmicama katalonskih divova. Ove godine se kamp, od čitavog Balkana, održava samo u Srbiji.

Milan u Trebinju

Sredinom avgusta na stadionu Leotara u Trebinju biće organizovan petodnevni fudbalski kamp Milana, za decu od šest do 15 godina. Talenti sa područja ovog dela Balkanskog poluostrva imaće priliku da rade po programu jedne od najvećih svetskih ekipa. Kompletnu logističku podršku italijanskom gigantu u organizaciji kampa pružio je FK Leostars, službeni partner Milan junior kampa. Bivši član Partizana i nekadašnji internacionalac Igor Joksimović, prvi čovek Leostarsa očekuje ogroman broj polaznika:

– Milano je velikan svetskog fudbala. Drago nam je što će ovde održati kamp i potražiti nove talente. Svi učesnici kampa dobiće originalnu fudbalsku opremu “roso-nera”. Tokom pet dana treniraće se dva puta dnevno. Sa mladim fudbalerima radiće stručnjaci iz Milanovog kampa u Italiji, koji se odlikuju izuzetnom stručnošću i do sada su ostvarili sjajne rezultate. Najbolji pojedinci otputovaće u Italiju. U Milanu će imati dodatne sedmodnevne pripreme i testiranje.

Cena učešća u kampu iznosi 220 evra, a moguće je platiti u tri rate.