Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Minhenu da Beograd sa Prištinom neće razgovarati o statusu sve dok ne budu ukinute takse na robu iz centralne Srbije, javlja izveštač “Vesti”.

– Mi možemo da razgovaramo o stvarima koja su pitanje ekonomskog napretka, nemamo problem sa tim, ali nećemo razgovarati o statusu dok se takse ne ukinu. To stoji i čekamo da takse budu ukinute – rekao je Vučić u Minhenu, gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Upitan da li će se sastati sa predstavnicima prištinske administracije, Vučić je podsetio da je Hašim Tači jutros prisustvovao potpisivanju dokumenta o železnici i da je video neke predstavnike njihove delegacije, ali da ne zna da li će Aljbin Kurti po podne doći u Minhen.

Predsednik Srbije smatra da ne bi trebalo očekivati previše od današnjih sastanaka.

– Ako možemo malo da spustimo tenzije, to je uvek dobro, a mislim da su ovo konkretni koraci. Mi ćemo brzo raditi na tome – rekao je Vučić.

On je rekao da je danas potpisano pismo o namerama o železnici i da je bilo reči o tome da je važno da se posle avio-saobraćaja na kojem se ubrzano radi, otvori i železnička linija koja će povezati Beograd i Prištinu, kao i auto-put o kojem je još pre šest godina bilo reči sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here