Vetar srušio helikopter kod Ečke

0

 

Zamenik generalnog direktora “Ciklonizacije” Tihomir Jakovljev izjavio je za "Večernje novosti“ da uzrok pada helikoptera u subotu još uvek nije poznat, ali da se sumnja da je do nesreće došlo prilikom okretanja, a usled jakog vetra.

 

"U pitanju je bio trenažni let, kako bi se pilot uhodao i proverile performanse letelice pre početka sezone prskanja komaraca. Sa tog helikoptera rađeni su i poljoprivredni i tretmani šuma. Radi se o helikopteru novije proizvodnje, čija se vrednost kreće između 200.000 i 300.000 evra“, objasnio je Jakovljev.

 

 

Helikopter marke "Hiller Aircraft", koji se danas srušio kod Ečke, u pogon je stavljen u julu prošle godine

 

On je dodao da je Radić penzionisani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova i da je o svemu obaveštena njegova porodica.

 

U trenutku nesreće u letelici marke “hiler” nalazio se samo pilot Nikola Radić (54) iz Beograda, koji je zadobio teške telesne povrede, zbog čega je odmah prebačen u zrenjaninski Urgentni centar.

 

Dve nesreće za dve godine

 

Prethodna nesreća sa letelicom firme "Ciklonizacija" dogodila se 26. maja 2008. godine.

 

Laki helikopter marke "Gazela" koji se pre dve godine srušio kod Melenaca

Tom priliko se u jezero u rejonu banje Rusande pored Melenaca srušio civilni helikopter te kompanije koji je zaprašivao komarce.

 

Helikopter se tada srušio jer je zakačio skijom vodenu površinu i usled toga se prevrnuo na bok.

 

Posle ukazane prve pomoći, Radić je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde će nastaviti lečenje, izjavio je načelnik hirurgije zrenjaninskog Urgentnog centra Miroslav Davidov. On je dodao da je pilot zadobio prelom leve natkolenice i nekoliko rebara, ali da nije u životnoj opasnosti.

 

"Novosti" nezvanično saznaju da se u helikopteru nalazilo 80 galona vode, i da je pri padu letelica skoro u potpunosti uništena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here