VIDEO: Albanci divljali u Skoplju

0

 

Na demonstracijama u centru Skoplja učestvovalo je oko 2.000 ljudi, a povređeno je 20 policajaca i nekoliko učesnika protesta, javili su makedonski mediji. Nekoliko osoba zadobilo je teške povrede, ali niko nije u životnoj opasnosti.

 

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski rekao je da je privedeno šest ljudi zbog sumnje da su učestvovali u nasilju tokom demonstracija.

 

"Veliki broj huligana koji su bili među učesnicima protesta, bacali su na policiju kamenje i druge teške predmete. Zapalili su nekoliko objekata u centru Skoplja i oštetili zgradu Prvog osnovnog suda", rekao je Kotevski, dodajući da se radi na pronalaženju nasilnih učesnika demonstracija.

 

 

Skup prethodno nije bio prijavljen i organizovan je preko društvenih mreža, javila je makedonska novinska agencija MIA. Na mestu demonstracija još su raspoređene pojačane policijske snage.

 

 

Pošto su počeli da ih gađaju kamenjem i flašama, policajci su na demonstrante bacili šok bombe i suzavac, pokušavajući da potisnu okupljene ka albanskom delu grada, naveli su očevici. Demonstranti su nosili albanske zastave, kao i transparente "Nismo teroristi" i "Tražimo pravdu".

 

 

Sud u Skoplju je u ponedeljak osudio na doživotne kazne Alila Demirija, Afrima Ismailovića, Agima Ismailovića, Fejzija Azirija, Hakija Azirija i Samija Ljutu zbog ubistva petorice Makedonaca. Oslobođen je sedmi optuženi Sejdi Rama, ali je Tužilaštvo najavilo da će se žaliti na oslobađajuću presudu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here