VIDEO: Kad zapevaju srpski sportisti!

0

I on se oprobao u pevanju: Dragan Džajić
 

 

Zbog svoje popularnosti i uticaja u društvu, često smo poslednjjih decenija imali priliku da vidimo kako zvuči i izgleda kada domaći sportisti zapevaju u duetu sa nekim estradnim izvođačima.
 

Crveno ili crno-beli, neki su samo otvarali usta, drugi su zaista pevali, ali je nesumnjivo da su određene muzičke numere postajale popularnije upravo zbog onih kojima je mesto na terenu.

 

Kada su ovi prostori u pitanju, moglo bi se reći da je začenik trenda bio Dragan Džajić, treća Zvezdina zvezda, koji je uz orkestar Dragana Živkovića Tozovca otpevao pesmu, kasnije jednu od omiljenih Zvezdinim navijačima.

 

Ovako Džaja peva “Pesmu navijača Crvene zvezde”.

 

 

Osim Džajića, još jedan nekadašnji Delija, ali posle igrač večitog rivala, pokazao je svoje pevačko umeće. Milko Đurovski umeo je i s loptom i mikrofonom, pa je tako sin Mario povukao sportske gene na oca, a drugi sin Marko one muzičke. Poznato je da je Milko voleo da zapeva i posle pobede i u kafani.

 

Da su i igrači crno-bele porodice veseli, dokazuje primer nekoliko fudbalera. Ko bi bio prvi ako ne Ivica Kralj. On je svojevremeno oduševio javnost, a posebno navijače Partizana, pošot je otpevao navijačku pesmu “Nama je najbolje”. Do danas, pesma ima preko milion pregleda na internetu, i spada jednu od omiljenih, starijih Partizanovih pesama.

 

 

Zahvaljujući pevačici Zorani, poznatoj kao velikom navijaču crno-belih, još neki, tada atraktivni fudbaleri našli su se u ulozi pevača, pošto ih je ona angažovala za svoje duete.

 

Tako se najplaćeniji fudbaler Partizana, tada izuzetno popularan, Mateja Kežman našao u spotu “Mornari”, u kojem je osim svog lica i tela pokazao i kako peva. Za razliku od većine numera u kojima su ušestovali sportisti, ova nije navijačka, već malo brža pop pesma, kakve su se devedesetih uglavnom snimale.

 

 

Međutim, stihovi koji mogu da označavaju ljubav prema dragoj osobi, ali i prema voljenom Partizanu uz odgovarajuću melodiju, sklopljeni su u pesmi “Ružo crno-bela” koju je, opet Zorana, otpevala sa nekadašnjim golmanom Đorđem Pantićem. On je tada bio na vrhuncu svoje popuarnosti, pošto je pesma snimljena poslednje njegove sezone u Humskoj, kada je bio u dobroj igračkoj formi. Osim poštovanja navijača, Pantić je tada bio omiljen i kod tinejdžerki, što je dodatno uticalo na uspeh pesme.
 

 

 

Iako nisu pevali, dvojica nekadašnjih fudbalera glumili su zavodnike u spotovima Cece Ražnatović i Goge Sekulić.

 

Pre nego što je izgradio značajniju sportsku karijeru Nikola Lazetić je “prošao sa Cecom kroz crveno” u ekranizaciji njene pesme. Pevačica, polu-goli Zvezdin fudbaler, brza kola, separe u noćnom klubu, sve ovo je je bilo preduslov za hit, što je pesma “Crveno” kasnije i postala.

 

Ovako izgleda Lazetić pre desetak godina u Cecinom spotu…

 

 

Ako su mnogi pozitivno reagovali na Lazetićevu saradnju sa Cecom, pojavljivanje golmana Bobana Bajkovića u spotu Goge Sekulić mnogi su ocenili kao katastrofu! Igrom slučaja, i Gogina pesma se zove “Katastrofa”. Sa tompusom, alkoholom, raskopčanom košuljom ispod koje se vidi tetovaža i vancem oko vrata, Bajko je bio latino ljubavnik koji uživa u svim čarima lagodnog života trošeći “Gogin novac”.

Ni pesma, ni spot nisu posebno dobro prošli kod publike, i bilo bi intresantno čuti šta golman kaže na ovo svoje izdanje.
 

 

Osim fudbalera, i pojedini košarkaši znaju da zapevaju. Pošto Bane Lalić iz grupe MVP voli ovaj sport, on je, za junake u njegovoj pesmi izabrao Kostu Perovića i Novicu Veličkovića.

 

Iako se u spotu “Celu noć i celi dan”na kratko pojavljuju, zanimljivo Novicu i Kostu videti u ovom optimističnom videu, van parketa i konferencijskih sala.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here