VIDEO: Ovo su najluđi koševi godine!

0

Fonet/A. L.
Miroslav Raduljica postigao je jedan od najluđih koševa u 2014. godini
 

Jedno je sigurno – uživaćete!

Na prvom mestu je krilo ljubljanske Olimpije Blaž Mahkovic. On je postigao verovatno najluđi košarkaški pogodak ikada. Ovaj neverovatan momenat dogodio se na meču četvrtog kola ABA lige protiv Partizana. "Zmajčeki" su uveliko uništili tužne crno-bele, a "šlag na tortu" Mahkovic je dodao pogotkom iz pozicije koju je teško opisati.

Na drugo mesto uvrstili smo "uigranu" akciju Bogdana Bogdanovića i Miroslava Raduljice. Član istanbulskog Fenerbahčea uputio je nešto jače dodavanje ka popularnom "Braduljici", a ovaj uslovnim refleksom podigao ruku pokušavši da je uhvati… Lopta je završila u košu!

Na "Brajan Koledžu" u SAD organizovano je takmičenje u kojem pojedinac iz publike za vreme poluvremena ima 30 sekundi da ubaci zicer, slobodno bacanje, trojku i sa pola terena za 10.000 dolara. Izvesni Gustavo Tamajo očigledno retko kada uzima košarkašku loptu u ruke, ali su ga sreća, ali i kakvo-takvo znanje pogledali u ovom trenutku te je on na opšte oduševljenje uspeo da ispuni zadatak.

Četvrtu poziciju zauzima jedan od najboljih plejmejkera današnjice, Kajri Irving. On se na meču Svetskog kupa u Španiji protiv Turske ustremio da zakuca, lopta mu je ispala, ali nekim čudom završila u obruču.

Na premijeri renovirane dvorane u Valjevu viđena je trojka u stilu Dušana Kecmana. Delo je beka Igokee, Đorđa Drenovca, koji se odrazio sa suprotne noge, ali je ipak pogodio.

Spektakularan koš pogodio je i nekadašnji prvotimac Partizana, Leo Vesterman na evroligaškom duelu njegovog Limoža i Makabija. Kaskao je francuski predstavnik 12 razlike, ali je Vestermanovim košem deficit smanjen ispod 10.

Na veliku žalost oko 5.000 prisutnih, organizatoru igre Crvene zvezde, Stefanu Joviću nije priznat koš sa skoro celog terena, ali je, bez dileme zaslužio da se nađe u rubrici "spektakularnih koševa".

Legenda srpske košarke, Vlade Divac, dobio je šansu da šutne sa polovine terena i osvoji 90.000 dolara. Šta mislite da li je uspeo? Naravno, da! Polovinu sume prosledio je u fond Lejkersa u čijoj hali se i odivijao ovaj događaj, a drugu polovinu u fond „Ane i Vlada Divca“.

Vratite se i pogledajte prvo mesto. Istu stvar ponovio je Mahkovic na prvom treningu posle meča protiv Partizana!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here