Video sam Novaka, vratio se i rekao Rafi “Imamo problem”: Ovako je počelo rivalstvo Đokovića i Nadala

1
Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, dao je intervju za španske medije u kojem je pričao o daljoj karijeri Rafe i njegovoj povredi, a pored brojnih tema, dotakao se i rivalstva sa Novakom Đokovićem.

Novak i Rafa su do sada igrali na 58 mečeva, što je najviše u istoriji, a Novak vodi sa 30:28 u međusobnim pobedama.

Prvi duel odigrali su još 2006. godine na Rolan Garosu u četvrtfinalu, tada je Novak predao meč nakon 2:0 u setovima za Nadala, a i njihov poslednji meč bio je na Rolan Garosu, ali je ovoga puta Đoković slavio sa 3:1 u epskom duelu u polufinalu.

Toni Nadal ispričao je kako je rivalstvo počelo, kao i to, kako ga je predvideo.

– Video sam 2005. godine 18-godišnjeg Novaka Đokovića kako igra protiv Huana Monaka. Vratio sam se u svlačionicu kod Rafaela i rekao “Imamo problem”. Odmah sam shvatio da je Novak veoma dobar igrač – rekao je Toni Nadal i dodao:

– Prva dvojica koja su počela da stvaraju veliko rivalstvo bili su Federer i Rafa. Svako je igrao na drugačiji način. Onda je došao Đoković i ponekad su ga njegov ego i njegov način rada izdali. Imam veoma dobar odnos sa njim, on je normalan momak, ali neke stvari koje radi na terenu ne podudaraju se sa titulom prvog tenisera sveta što on jeste.

Jedno od pitanja Toniju Nadalu odnosilo se i na to ko će ov “velike trojke” završiti kao najbolji teniser svih vremena.

– Ako gledate zbog kvaliteta igre, to je Federere. Ali, sačekaćemo da se trka završi da bismo odlučili ko je najbolji – rekao je Toni.

Najvažnije pitanje je da li će Nadal moći da se vrati na teren posle povrede zbog koje je posle Rolan Garosa faktički završio sezonu.

– Naučili smo da se nosimo sa problemima i mislim da ćemo to ponovo prevazići. Ohrabrujemo ga da 2002. godinu počne u top formi. Verujem da će 2022. godina biti dobra za njega.

Sa druge strane, za Federera nije toliko optimističan.

– Mislim da je za Federera to komplikovanije jer ima 40 godina i dolazi iz nekoliko operacija za koje ne znam da li je dobro ispalo. U Rafinom slučaju verujem da će mu ostati dve ili tri godine. Verujem da će moći da osvoji još neki Grend slem. Realnost je da je svake godine sve teže i da se mladi sve više približavaju – zaključio je Toni Nadal.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here