Vidić blistao u debiju za Inter!

0

Neprelazan: Nemanja Vidić
 

Stoji Realu evropska kruna na glavi, ali mu u odbrani nešto fali. Na primer – Nemanja Vidić. Impresivnom partijom srpski defanzivac se predstavio navijačima Intera, uštopovao većinu napada kraljevskog kluba, još stigao da bude i generator preokreta u meču prvog kola A gupe Internacionalnog kupa šampiona, u kome su Neroazuri savladali Madriđane boljim izvođenjem jedanaesteraca 3:2 (posle 90 minuta bilo je 1:1).

 

Mada je kraljevski klub igrao u kombinovanom sastavu (od zvezda počeo samo Bejl, izostali Ronaldo, Di Marija, Benzema, kao i novajlije Kros i Hames), a trener Karlo Anćeloti poslao na teren nekoliko momaka iz Real Madrid Kastilje, Vidić je na praktičnom primeru pokazao zašto je godinama jedan od najcenjenih štopera sveta. Opravdao je nadimak Stena, odbijajući većinu napada rivala koji je daleko bolji utisak ostavio u prvom poluvremenu, a kad je dobro obavio posao u odbrani (nehotice u jednom duelu čak i rasekao usnu Vaskezu), žurio je u tuđi kazneni prostor. I to mu se isplatilo. U 68. minutu je izborio jedanaesterac iz koga je Mauro Ikardi poništio golčinu Gereta Bejla s početka susreta i tako zakazao penale u kojima je italijanski tim imao jače živce.

 

Najpre je rezervni golman Karizo odbranio šut Iska, potom je Vidić bio siguran sa bele tačke, do kraja su za Inter pogađali Žezus i Ikardi (Nagatomov šut odbranio Hesus Fernandez, a M’ Vilin završio na stativi), za Real bio precizan samo Naćo (udarac Iljaramendija zaustavio Karizo, Omar promašio gol), pa je ekipa Valtera Macarija osvojila dva boa (jedan za remi i još jedan za trijumf na penale).

 

Naredni meč ove grupe na programu je u sredu kad se sastaju Mančester junajted i Inter, dok se večeras u Grupi B od 22 časa sastaju Mančester Siti – Milan, a u ponoć igraju Liverpul – Olimpijakos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here