Instagram.com/buducnostsrbijeav
Vučić u Kruševcu

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, čime je odao poštu svim srpskim ratnicima stradalim u oslobodilačkim ratovima.

Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je poručio da se Srbija uzdigla iz poraza i da je danas slobodna i slobodarska zemlja u kojoj ne odlučuje niko drugi do njenih građana.

Predsednik Vučić je iz Kruševca, gde je položio venac na Spomenik kosovskim junacima, čestitao građanima Vidovdan, za koji je rekao da je najveći srpski praznik.

– Danas je Vidovdan, kažu dan na koji se sve vidi, dan u kom prepoznate ko je vera, a ko nevera, dan koji predstavlja simbol veličine našeg naroda, dan koji je u našim porazima pokazivao koliko svmo veliki iako brojčano mali. Danas sam posebno srećan što se nalazim u Kruševcu, na 650 godina od osnivanja grada i što mogu da kažem da Srbiju i tada kada su mislili da su je pokorili, nisu, jer je srpski duh nepokolebljiv, nepokoran i nikad nije ustuknuo – istakao je predsednik Srbije.

Poručio je da Srbija Vidovdan slavi kao pobednik, “kao narod država koji su se iz poraza uzdigli, uvek i pre svega kao slobodni i ponosni ljudi”.

– Ono što je danas za nas najvažnije to je da Srbija koju su hteli da ubiju i zatru na Vidovdan 1389. ne samo nije umrla, ona danas nije samo nebesko carsko poginulih juunaka, Srbija je, za razliku od mnogih drugih zemalja, slobodna i slobodarska zemlja, u Srbiji ne odlučuje niko drugi do njenih građana. U Srbiji se ne pita niko drugi do njenih građana. Retke su zemlje koje mogu tom činjenicom da se pohvale – naglasio je predsednik Srbije.

Obeležavanje Vidovdana u Kruševcu se nastavlja posebnom sednicom Vlade, nakon koje će predsednik države obići rekonstruisani Dijagnostički centar kruševačke Opšte bolnice.

U 18.30 na svečanoj sednici Skupštine Kruševca biće uručene plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima, a premijerki Ani Brnabić dodeliće se Vidovdanska nagrada – najveće gradsko priznanje za, kako je rečeno, “dosledno, časno i odgovorno obavljanje državnih poslova i izuzetan doprinos privrednom razvoju Republike Srbije i grada Kruševca”.

Vidovdan će biti obeležen i na Kosovu i Metohiji. Patrijarh Porfirije služi liturgiju u manastiru Gračanica, a na Gazimestanu služiće parastos palim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

1 COMMENT

  1. Ко је вера (народ који гине за, Бог те пита кога) а ко невера (политичари који млате празну сламу)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here