M. Ninović
Beograd Adelejd prošlogodišnji pobednik Karađorđevog kupa mu Brizbejnu

Približava se prvi vikend u oktobru kada se održava tradicionalni svesrpski turnir u fudbalu Karađorđev kup. Smotra srpskih klubova, 32. po redu, biće održan 4. do nedelje 6. oktobra 2019. na terenima Srpskog sportskog centra u Kizborou u organizaciji fudbalskog kluba Drina iz Noble Parka.

Učešće je prijavilo ukupno 12 srpskih ekipa iz čitave Australije. Ranije su povremeno učestvovali i veterani, ali ovog puta na turniru će učestvovati šest ženskih timova, što ranije nikada nije bio sluičaj, a planirana je i jedna utakmica juniorskih timova.

Organizatori ovogodišnje smotre srpskih klubova priželjkuju da će lepo vreme poslužiti. Drina će, u to ne treba sumnati, biti pravi i dobar domaćin jer je ovaj srpski klub u prošlosti bio organizator raznih sportskih događaja i dokazao se kao pravi domaćin.

U petak 4. oktobra od 20 sati biće održan sastanak predstavnika klubova svih učesnika. Najpre će žrebom biti određene grupe i biće izvučeni takmičarski parovi, a po završetku ovog dela programa sledi uživo muzika. Na raspolaganju će biti bogat asortiman hrane i pića, a ulaz će te večeri biti besplatan.

U subotu 5. oktobra od 11 sati slede prve utakmice muških i ženskih timova. Celog dana će goste zabavljati estradna umetnica Dušica Grabović sa svojim orkestrom, a bogat program uz igru i uživanje je predviđen i za decu. Tokom celog dana radiće roštilj, a posetiocima će biti ponuđeno jagnjeće i praseće pečenje. Specijalitet dana, koji će pripremiti šef Rajko, je svadbarski kupus. Ulaz za odrasle je 10 dolara, dok deca ispod 16 godina imaju besplatan ulaz. U večernjem terminu od 19 sati u sali Srpskog sportskog centra je predvišena igranka Balkan DJ Tim (Đuro Gajić i Zoki Fili uživo), a ulaz će biti besplatan.

U nedelju, 6. oktobra od 11 sati počinju utakmice završnog dana, četvrtifinale, polufinale i veliko finale. I za nedelju je planirana muzika uživo, raznovrsna hrana i piće, roštilj i vruće jagnjeće i praseće pečenje, a specijalitet dana biće gulaš. Na poluvremenu finalne utakmice će se izvući glavna premija lutrije – povratna avionska karta za Evropu.

Velika zahvalnost Drinjana Srpskom Sportskom centru i FK Beli orlovi koji su ustupili terene i prostorije, u kojima će se održati sportski, ceremonijalni i zabavni sadržaji. Realno je da je u organizaciji ovako velikog sportskog događa potrebna brojna radna snaga kako bi mnogobrojni gosti bili domaćinski dočekani, pa svi koji žele da pomognu mogu da se jave na telefone predsednika Radoša Tomića 0423-341-383, sekretara Mladena Vidovića 0401-577-634 ili blagajnika Milenka Ristanovića 0425-743-732. Sjajni domaćini očekuju dobru posetu, pa ukoliko bude kakvih manjih propusta, veruje se da će gosti i posetioci imati razumijevanja za to. Svi su dobrodošli – poruka je ponosnih Drinjana!

Bonirig opet otkazao

Osim ženskih timova Springvejl Belih orlova, domaćina Drine, Sinđelića i Beograda iz Adelejda, Ficroj Srbija učestvuje sa svoja dva ženska tima. Od 12 prijavljenih muških timova Bonirig Beli orlovi su i ovog puta otkazali. Zvanično su obavestili organizatore da nisu u mogućnosti da se odazovu pozivu. Inače srpski tim iz Boniriga ne učestvuje na turnirima Karađorđevog kupa u poslednjih 18 godina.

Veliko interesovanje

Interesovanje za Karađorđev kup je veliko. Svi detalji turnira su odavno poznati i sve je spremno za veliki sportski događaj na kome se očekuje interesantan i kvalitetan fudbal ali iznad svega je najvažnije druženje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here