EPA-EFE
Novak Đoković

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je da najbolji srpski teniser Novak Đoković ima šanse da osvoji od dva do pet grend slemova do kraja karijere, ali da su on i Rafael Nadal upozoreni da bi Karlos Alkaras mogao da stane “između” njihove potere da postanu najveći svih vremena (GOAT).

Vilander smatra da Đokoviću odgovara da bude što svežiji i zdraviji pred naredne grend slemove.

– Đoković igra igru procenata. Što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velike šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu. Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A, dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: “Hej momci, nisam star, osećam se mlado” – izjavio je Vilander.

Međutim, Vilander je upozorio Đokovića i Nadala da bi mogli da imaju novu pretnju svojoj trci da budu okrunjeni GOAT titulom.

Šveđanin veruje da bi Alkaras mogao da upadne u “vatru” osujetivši njihove šanse da osvoje još velikih turnira. To dolazi nakon što je 19-godišnjak osvojio Masters u Indijan Velsu i prestigao Đokovića vrativši se na prvo mesto ATP liste.

Đoković i Nadal trenutno su izjednačeni u pojedinačnom grend slem rekordu za muškarce sa po 22 titule. Srbin je već podelio želju da se sastane sa najvećim rivalom u finalu Rolan Garosa sa 23. velikim trofejom na “crti”.

Ali, njegova želja mogla bi da bude uskraćena, i Vilander veruje da Alkaras ima sposobnost da “uskoči između njih i promeni istoriju”. Sedmostruki grend slem prvak tvrdio je da bi Đoković i Nadal trebalo da se pribojavaju mladog Španca na određenim podlogama.

– Biće važno za Rafu i Novaka da ne igraju protiv Karlosa u određenim uslovima koji će pogodovati Alkarasu – rekao je Vilander za “Eurosport”.

1 COMMENT

  1. Vilander pokusava da Nadala ostavi u trci za najboljeg u istoriji ta trka je zavrsena Djokovic je GOAT nesporsko i pristrasno poredjenje, Nadal sa mnogo parametara zaostaje iza Djokovica tako da je tu sve vidjeno i cisto sto tice Alkaazara tu nema nikakva poredjena zelja je Vilandera da Alkaraz sprijeci Djokovica da ne uzme veliki broj Gren slem titula Alkaraz jos mora da uci od Djokovica kako se igra tenis

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here