Tanjug/AP
Novak Đoković

Legendarni Šveđanin Mats Vilander pričao je koliko bi još Novak Đoković mogao da dominira svetskim tenisom.

Najbolji teniser sveta je trijumfom na Vimbldonu stigao do 20. grend slem titule, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ali Vilander smatra da će Srbin još pomerati granice.

Otišao je toliko daleko da misli da će to biti još decenija.

– Kada pogledate Federera ili Nadala kažete ‘Ok. Zašto ne mogu da izdrže još godinu ili dve na tom nivou?’. Onda kasnije vidite Novaka i pomislite ‘Ovaj momak može da izdrži još 10 godina’ – smejući se je rekao Vilander za francuski list L’Ekip.

Razlika koju pravi Novak u odnosu na ostale je velika, podvukao je Vilander.

– Novak je pametniji igrač nego ranije. Kada je Agasi počeo da radi s njim 2017. godine priznao je da je bio veoma iznenađen Đokovićevom figurom i koliko je bio posvećen svakom meču i treningu – otkrio je Šveđanin, a onda se dotakao finala Vimbldona sa Mateom Beretinijem, koga je pobedio u četiri seta posle preokreta.

– U tom finalu je mogao da pobedi 6:3, 6:3, 6:3. Kako možeš da budeš toliko dominantan na travi, a nemaš servis Pita Samprasa ili Rodžera Federera? Mislim da nije postao bolji samo u jednoj stvari, izlasku na mrežu. Odbrana mu je neverovatna, tačno zna gde bi trebalo da stoji i kako da se kreće – zaključio je Vilander.

Sledeća meta od grend slemova je US open, koji počinje krajem avgusta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here