EPA/Rob Prezioso
Rodžer Federer

Nekada prvi teniser sveta, Šveđanin Mats Vilander, ubeđen je da će Rodžer Federer imati dovoljno snage i energije da izađe na megdan Novaku Đokoviću.

Dvojica tenisera od 9.30 časova po srednjoevropskom vremenu igraju polufinalni meč na Australijan openu, a ujedno, to je njihov 50. susret.

Novak u pobedama vodi sa 26:23, a kada je reč o susretima sa Švajcarcem ovde u Melburnu, skor je 3-1 za srpskog tenisera.

Federer se na meču sa Tenisom Sandgrenom žalio na probleme za zategnućem u predelu prepona, posle ukazanog tretmana se vratio na teren i dobio meč posle velikih muka i spasenih sedam meč lopti.

Izgleda da ipak nije bio zadovoljan tretmanom, pa je u sredu propustio priliku da trenira, što je mnoge nateralo da pomisle da Švajcarac možda razmišlja i da preda meč bez borbe.

Ipak, Vilander veruje da to neće biti slučaj.

– Mislim da će biti u stanju da se takmiči. Možda neće biti na sto odsto, ali nije takav bio ni u prvom kolu. Nekako mi je na pres konferenciji zvučalo kao da je znao da sebe ne sme više da povređuje – rekao je Vilander.

Šveđanin je dodao i ovo:

– Da li Rodžer želi da izađe i sa 90 odsto mogućnosti rizikuje da izgubi sa 6:2, 6:2, 6:2? Mislim da treba imati u vidu da je Federer ovde dobio dve od poslednje tri titule. Teren je dosta brz, a Federer je bio blizu pobede i na Vimbldonu, pobedio je Novaka na ATP finalu.

Nekako, mislim da ima dovoljno samopouzdanja u njemu da kaže sebi, “mogu da izađem, zatvorim oči i pomalo rizikujem”. Naravno, Novak ima veliki respekt prema njemu. Zato, neka se Rodžer pojavi na terenu, jer ako to uradi, mislim da će moći da odigra veoma dobro – zaključio je Vilander.

Rodžer je bez pobede nad Novakom na grend slemu još od polufinala Vimbldona 2012.

3 COMMENTS

    • Djokovic – Federer 27-23
      14-6 za Djokovica u finalima svih turnira
      11-6 za Djokovica na GS ukupno
      4-1 za Djokovica u finalima GS
      3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa
      3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

      glavni klovn na EuroSportu, zapadna propaganda neguje beskicmenjake, dobro placene do duse.

  1. dakle, ovaj covek ima najprivilegovaniji posao na svetu; moze da lupeta sta god, da licitira i fingira realnost, a pogodi ko corava koka, svaki 100. put. Ako zelite da znate sta ce biti realno, samo vidite `misljenje` umisljenog Vilandera i znajte da ce suprotno da se desi u realnosti. RF moze Noleta da pobedi samo i jedino kad Nole nema svoj dan, kad Nole pobedi sam sebe, ukupno 27:23 a poslednjih 7-8 god. posebno na gs porazavajuce za RF. Nole medjusobno bolji, Nadal medjusobno bolji, … , RF nema sve Masterse, nema godisnji slam, i zasluzuje svaki respekt ali u realnom zivot moze da bude treci, iza Rafe i Noleta koi su medjusobno bolji!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here