commons.wikimedia/Corinne Dubreuil/Eurosport
Mats Vilander

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander čudi se koliko se divi najboljem igraču planete Novaku Đokoviću posle raspleta US opena.

Đoković je u septembru u Njujorku poražen u finalu od Danila Medvedeva, pa je tada doživeo drugi jak udarac, ostavši bez „kalendarskog slema“.

Letos, kada je poražen preokretom od Aleksandra Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, ostao je i bez „zlatnog slema“, ali se onda vratio titulom u Parizu.

Sada je Novak ponovo favorit na Završnom mastersu u Torinu, gde igra sa još sedmoricom najboljih ove godine.

– U mojoj glavi je kolala pomisao i mogućnost da Novak neće biti isti igrač posle US opena. Jer ima 34 godine. ‘Gura’ ka 35. rođendanu i izgubio je finale na ovakav način. To bi uništilo samopouzdanje mnogima. Uništilo bi moje sasvim sigurno. I samopouzdanje Džona Mekinroa, i Bjerna Borga. Mnogih igrača, ali ne i Novaka Đokovića. Stvarno je natčovek. A onda smo shvatili, u dvorani nadaleko najbolji igrač svih vremena – rekao je Vilander za Eurosport.

Posle mastersa u Parizu, napominje Vilander, Đoković se vratio i opet igra sjajno.

– Zato mislim da su mu utvrđeni ciljevi da postane najbolji teniser na svetu ali još važnije da to ostane na kraju godine, sledeće godine i dok god igra hoće da bude najbolji, ako ga poredite sa Rodžerom Federerom, Rafom Nadalom, Rodom Lejverom ili Borgom. To je još jedan cilj o kom moramo da mislimo. Ali, dok god igra, želi da bude na vrhu – kaže Vilander.

Što se tiče ostalih igrača na ATP turu, oni razmišljaju nešto drugačije kada Đoković ima nalet samopouzdanja.

– On im poručuje: ‘Hej, stanite momci. Ja sam još uvek kralj i biću najbolji teniser svih vremena, nisam završio’. Tako da, mislim da mu se samopouzdanje vratilo i da to zastrašuje ostale igrače – zaključuje Vilander.

1 COMMENT

  1. Готово је! Шведа Виландер опет диже тенисера у небеса. Исход завршног мастерса по питању Новака је унапред познат.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here