Višestruki Grend slem šampion Mats Vilander smatra da je Novak Đoković veliki favorit u finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera.

Polufinale na Vimbldonu pružilo nam je još jedan teniski klasik i veliku borbu između Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koja je okončana pobedom švajcarskog tenisera posle četiri seta.

Kvalitet igre u prvom setu između Federera i Nadala je bio veoma visok, po mom mišljenju. Rodžer je igrao veoma brz tenis, čak toliko da je ubio svaki Rafin ritam. U drugom setu je to malo opalo i Nadal je dosta bolje zaigrao. U trećem i četvrtom, izgledalo mi je kao da je Nadal mislio da će pobediti ukoliko bude igrao pametno i to je Federera vratilo u meč – rekao je Vilander.

Što se tiče drugog polufinalnog susreta, tačnije prvog odigranog, Vilander smatra da je Novak sopstvenim greškama izgubio drugi set, ali je i pohvalio njegov način igre.

Mislim da je Novak bio mnogo bolji nego Bautista Agut, a u drugom setu je malo izgubio momentum kada je prestao da udara lopticu snažno i počeo da traži neka kreativnija rešenja. Što se tiče ostala tri seta, Novak nije imao mnogo varijacija u igri kakve danas možemo videti na travnatom terenu. Udarao je slajsove iz bekhenda, izlazio na mrežu imao dobre drop šotove… Pokazao je novu stranu koju je bilo lepo videti. On je jako zanimljiv teniser za gledanje i nebitno protiv koga igra, pokaže toliko različitih stilova i toliko kvalitetnog defanzivnog oružja koji mu omogućuju veliki broj pobeda.

U finalu, Vilander vidi Novaka Đokovića kao velikog favorita.

– Što se tiče finala, nije teško videti da je Novak veliki favorit za osvajanje titule, pošto je Federerov najjači adut servis, a Novakov ritern može to da neutrališe. Federerovi servisi nisu toliko snažni koliko su dobro plasirani, tako da Novak može većinu tih servisa da vrati. Kada igra na osnovnoj liniji i kada je loptica u igri, mislim da Federer može dobro da se nosi sa Đokovićem. Naravno, Novakov servis može biti podjednako ubojit kao Rodžerov i može mu doneti veliki broj poena.

Naravno, ni Federer nije bez šansi u nedelju.

Kada se pogleda šira slika, možemo reći da je najslabiji deo Đokovićeve igre na jednakom nivou kao Federerov, dok su njegove prednosti na nivou iznad, poput riterna, bekhenda i naravno kretnje. Očekujem odličan meč. Đoković će definitivno osetiti pritisak, ali će i Federer, ovo može biti njegova poslednja šansa za titulu na Vimbldonuzavršio je Vilander.

2 COMMENTS

  1. Opet se ovaj švedski dronjak našao pametan da komentariše Đokovića pred Vimbldon final. Istini za volju Novak je imao samo sreće. Rafa ga je samleo zadnji put a Rafu je pobedio Rodžer. Zključak: Rodžer će ga pregaziti kao dete u pelenama. Ako posle toga, u ponedeqak ode u Umag, gotovo je sa njim na Grand Slam turnirima. Na US Openu u Nju Jorku, cmizdriće kao na Olimpijadi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here