Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Nekadašnji švedski teniser i stručni komentator Mats Vilander prokomentarisao je finale US opana i istakao da Danil Medvedev ima šta da traži u finalu sa Novakom Đokovićem.

Vilander je napisao kolumnu za “Ekip”, u kojoj ističe da Medvedev mora da igra tenis kao što je Muhamed Ali boksovao.

Kako kaže, Rus ima šansu ukoliko umori srpskog asa.

– Stil igre Medvedeva je savršen za nekoga ko je proveo mnogo vremena na terenu i nema dovoljno mentalne energije u rezervoaru. Nateraće Novaka da trči. Tako može da ga pobedi. Đoković će ga pitati: ‘Šta ti imaš? Ja nisam umoran uopšte. Mogu da trčim od Menhentna do Flašing Medouza. A ti?’. Ne vidim nijedan drugi način na koji može da ga pobedi. Ovaj meč će biti kao ruski rulet. Niko ne pobeđuje u maratonu tako što non stop trči. Pobeđuje se tako što se trči sprint poslednja dva kilometra, tako je i u tenisu u petom setu. Medvedev će morati da igra tenis kao što je Muhamed Ali boksovao – istakao je.

Ističe da je ovo idealno finale prema njegovom mišljenju.

– Ovo je finale iz snova za mene i Danil će ostaviti srce na terenu. Ogroman deo publike će biti uz njega sve dok Novak ne bude blizu istorije – zaključuje.

Đoković i Medvedev se sastaju od 22 časa u finalu US opena, što je njihovo drugo međusobno finale ove sezone nakon onog u Australiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here