Vilson: Put Srbije ka EU je kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, ne kroz rusko naoružanje

Vestionline, Tanjug
7
EPA/MACIEJ KULCZYNSKI

Izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson rekao je, povodom isporuke ruskih tenkova Srbiji, da zemlja koja ide u EU ne treba da prima naoružanje iz Moskve.

On je za Glasa Amerike (VOA), na pitanje “da li time Srbija šalje signale Zapadu i kako vidi nabavku oružja”, rekao da je to štetno i neodgovorno, kao i da je to pokušaj da se oslabi normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

– Put Srbije ka EU je kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, ne kroz rusko naoružanje, ne preko oružja iz Moskve. Sve dok je Kosovo otvoreno pitanje, videćemo ruske pokušaje, videćemo srpske igre, sve te neke kontroverzne odnose – izjavio je Dejmon Vilson za Glas Amerike.

On je ocenio da trenutne odluke mogu da štete samim ciljevima Srbije.

Vilson, međutim, dodaje da razume da je Rusija uz Srbiju po pitanju tzv. Kosova u UN.

7 COMMENTS

  1. Treba svo naoruzanje unistiti kako bt nato ponovo bombardovao srbiju, verovatno na to ovaj lelemud misli.

  2. Ma ajde molimte sta mi naprica ,naravno Srbija ne treba da se naoruzava kako bi ste vi sto lase vladali i radili kako hocete.ALOOO probuditese prosle su 90.tekada ste gazdovali svetom svet nije vise isti a Srbiju necete nikad pokoriti i raditi sta hocete.
    Necete da njas primite u evropsku uniju jaka svar,polako nece biti vise ni te vase vestacke unije koja ima u svom clansvu sve zemlje koje su za vreme drugog sveskog rata hitlera docekali cvecem.

  3. A šta bi trebalo da radi? Jedno je istina: Rusi nas nisu i nikada ne bi bombardovali, a vi jeste. Kada nas budu bombardovali, onda ćemo da razmislimo i o qubavi prema wima.

  4. Ovo Vilsonovo lupetanje iz ocaja nemoci ohrabruje. Srbiji ne treba ni Evropa ni NATO. Svi koji su imali “srecu” da budu primljeni u Evropu su porobljene zemlje i predali su suverenitet dobrovoljno. Kako sada da argumentuju zelju da se oslobode i izadju? Nemaju sanse, ekonomski bi ih ugusili – bez rata. Ostace samo potlacene sluge i mogu samo da cekaju veliko tumbanje – neki su tek posle prvog svetskog rata dobili slobodu.

  5. Naravno da jim ne trba, zapravo vam smeta, ne možete prosto da šetate!I rusku gas je otrovanm i žito jim ne valja, ne znam zašto jim prodajemo voće i povrće, jer oni ne znaju, šta bi sa time!

  6. Put Srbije nije put u EU.A normalizacija odnosa s Kosovom uspostaviće se onda kad nam se vrati oteto i proteraju ši,ptari koji dodjoše preko Prokletija.Rusija je bila,a nadam se da će i stati ovek zaštitnik svog malog bratskog naroda.Tako da ovo što ti g.-dine Vilson pričaš daleko je od istine i mogućeg.Gledaj svoja posla.

  7. Djabe vam oruze iz rusije, dok amerikanc su na kosovo mozeju albanci mirno da spavaju jer to bibio samo ubstvo za srbiju ako mu padne napamet da suprotsavi Nato.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here