Prvi put posle 1945. godine otkayan je Vimbldon, pa Novak Đoković nije dobio priliku da brani trofej osvojen u epskom finalu sa Rodžerom Federerom iz 2019, a po svemu sudeći, sledeće godine imaće priliku da ponovo podgne pehar. 

Naime, organizatori najprestižnijeg Grend slem turnira navode da razmatraju više mogućih scenarija po kojima turnir može da se održi.

Navode se tri široke kategorije planiranja uključujući Vimbldon u normalnim okolnostima i sa punim tribinama, zatim sa smanjenim kapacitetom i potpuno iza zatvorenih vrata.

Sve zavisi od mera koje propisuje Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i od stanja sa korona virusom u trenutku kada Vimbldon dođe na red da se odigra.

Englezi su predstavili i tim koji će raditi na organizaciji, odnosno Sali Boltona kao izvršnu direktorku i Džejmija Bejkera kao podršku i direktora turnira, a tu će biti i bivši teniser Tim Henman.

– Održavanje turnira 2021. je naš apsolutni prioritet i aktivno smo počeli da radimo na scenarijima kako bismo taj prioritet ispunili – rekla je Boltonova i zahvalila se Vladi na savetima i partnerima na obnovi poverenja pred sledeću godinu.

Da podsetimo, Vimbldon je ove godine bio jedini otkazan Grend slem jer je mogao od osiguranja da naplati odštetu u slučaju pandemije koju je uplaćivao godinama i na kraju inkasirao više od 100 miliona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here