Vino ipak ne goji

0

 

Posle istraživanja koje je trajalo 13 godina i u kojem je učestvovalo više od 19.000 žena naučnici su objavili podatke koji sugerišu da se žene ne goje od vina, što je protivrečno brojnim dijetama koje tvrde da konzumiranje alhohola dovodi do gojaznosti.

Kalorije iz alkohola telo može koristiti na drugačiji način i u drugačijem obliku, kazali su lekari. Smatra se da se alkohol razgrađuje u jetri koristeći različite metaboličke puteve kako bi se stvorila toplina, a ne mast.

 

Naučnica Lu Vang iz Bostona je radila studiju u kojoj je učestvovalo 19.220 zdravih žena, a blizu njih 38 odsto su bile žene koje nikada ne piju. Posle 13 godina sprovođenja studije naučnici su obznanili podatke u kojima se navodi kako su na težini više dobile žene koje nisu nikako konzumirale alkohol.

 

Naime, ispostavilo se da su se žene koje su umereno pile crveno vino najmanje udebljale tokom 13-godišnjeg perioda istraživanja. Istraživanje je objavljeno u Žurnalu "Interlnal Medicine“, no naučnici su istakli kako, ipak, ne mogu potvrditi da postoji jasna veza između konzumiranja alkohola i gojenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here