Generalni direktor Virusa iz Bolonje Luka Baraldi izjavio je da je odluka Evrolige o sastavu ekipa za sledeću sezonu bila očekivana, kao i da je klub iz Bolonje spreman da igra u najjačem košarkaškom takmičenju ako neko od tih timova odustane.

Evroliga juče je završila sezonu 2019/20, a u narednoj će se takmicicti istih 18 ekipa.

– Nisam iznenađen tom odlukom, pre dva meseca sam rekao da će se to dogoditi. Dobro je što su sačekali do sada i dobro je što su poništili sezonu. Evroliga je prefektno odradila posao, a ne kao Košarkaški savez Italije i Liga koji su u žurbi doneli odluku – rekao je Baraldi za italijansku Republiku.

Virtusa je preko Evrokupa tražio učešće u elitnom klupskom takmičenju, a u trenutku prekida sezone zbog pandemije korona virusa, tim Aleksandra Ðorđevića spremao se za četvrtfinale protiv Monaka.

– Prvo da vidimo da li će svaki od tih 18 timova želeti da igra u Evroligi sledeće sezone. Panatinaikos je izrazio određene sumnje. Ako svi potvrde učešće, onda Virtus nema nikakve šanse. Već popunili određene formulare u slučaju da neko otkaže učešće kako bi nas Evroliga uzela u razmatranje – zaključio je Baraldi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime