Virus ne zalazi u Vinsku

E. V.
0
Vesti
Đorđe i Zdenka Miličić (stoje) sa delom društva

Kada se na jednom mestu nađu stari poznanici i prijatelji, onda se to uglavnom završi na lep način. Tako su se nedavno u selu Vinska u opštini Brod, na severu Republike Srpske, kod Dade i Mirka Bogojevića okupili kumovi, rođaci i prijatelji da se uz jareće pečenje i dobru kapljicu podsete na neka prošla i lepša vremena.

Tako su se na terasi kuće Bogojevića, koji su jedno vreme živeli na Floridi u SAD pa se vratili u Brod, našli Đorđe i Zdenka Milicić, koji žive u Danskoj, Branko i Vasilija Miličić iz Nemačke. Uz njih su još bili meštani i rođaci Pavo i Radmila Jovišić iz Vinske, Stojko i Milja Ignjatić iz Grka, Stanoje Lelić iz Gornjeg Klakara, Pero i Petra Marijanović iz Barice. Bio je tu i Drago Trivunčević sa suprugom Anom, koji je bio majstor za pečenje na ražnju.

Domaćin sa ostalim gostima

Povod za ovo okupljanje je adaptacija stana u gradu, a uspešne radove Đorđe i Zdenka Miličić su, kao domaćini druženja, proslavili sa prijateljima kod kumova Bogojevića. Iako došli sa svih strana, članovi ovog nevelikog društva imali su mnogo tema za razgovor: od podsećanja na neka preratna druženja i susrete do kratkog osvrta na današnje ludo vreme. Mada je virus korona tema broj jedan svakog pojedinačnog, pa i grupnog razgovora naših ljudi u bilo kakvoj prilici, ovaj put skoro da nije ni pomenuta. Uz vruću jaretinu s ražnja i piće druženje je potrajalo nekoliko sati, a u prijatnoj atmosferi pričalo se o svemu drugom samo ne o virusu koji je zarobio ceo svet. Može se reći da je to zaista u današnje vreme retkost.